Kaupunginjohtajalla tilaisuus tekoon, joka muistetaan

Kirjoittaja toivoo, että kauppakeskusta varten varatulle tontille rakennetaan teatteritalo.
Kirjoittaja toivoo, että kauppakeskusta varten varatulle tontille rakennetaan teatteritalo. Kuva: Juha Sinisalo

Olet asettunut kaupunginjohtajan vaativaan tehtävään. Viralliset tavoitteet on asetettu valintahaastatteluissa ym. valintaasi liittyvissä keskusteluissa. Olet jo käynyt esittäytymässä muutamissa sinulle tärkeissä kansalaisfoorumeissa, toriparlamentissa, Rauman Lukon kannattajien keskuudessa sekä lukuisissa muissa ryhmissä. Pääsääntöisesti sinun on todettu olevan ”hyvä mies”.

Nyt kaupungin Wihertoimi on haastanut sinut niittytempaukseen muiden raumalaisten kanssa, puuhastelua tuntuu riittävän.

Olet myös Karjalan Liiton vuoden virvottava, huomionosoituksia satelee. Karjalaiset ovat tehneet Raumalle muutakin kuin vaalineet virpomaperinnettä. He ovat olleet toteuttamassa suuria Rauman taloutta kehittäviä hankkeita, telakka-, sellu- ja paperiteollisuudessa sekä kulttuurin saralla.

Olet lehtitietojen mukaan todennut, että Rauman taloutta on hoidettu hyvin ja vastuullisesti siis ilman sinua. Hyvä ja vastuullinen Rauman taloudenhoito tulee jatkumaan varmasti sinun jälkeesikin.

Nyt on oiva tilaisuus tehdä teko, joka muistetaan ”vuosisatoja” sinun jälkeesi. Kauppakeskuksen tontti odottaa rakentamista. Kauppakeskuksia tulee ja menee, mutta teatteri säilyy. Rakennetaan tontille teatteritalo puistoineen kaikkien raumalaisten tuella, Wihertoimen avulla ja Sinun johdolla!

Rakennus olisi nykypäivän vaatimuksia vastaava, vanhoja teatterirakennustyylejä noudattaen rakennettu Teatteritalo.

Rauman teatterin henkilöstö on korkean ammattitaidon omaava kiinteä yhteisö, johon liittyy vakaa ja hyvä ravintolapalvelu. Nämä yhdessä ovat tarjonneet teatteritaiteen ystäville nautinnollisia elämyksiä.

Kävin eräänä talvimyrskyisenä päivänä katsomassa Savilanpuiston patsasta Äidinrakkaus. Ulkoiset olosuhteet eivät patsaalle paljon äidin rakkautta säteillyt. Patsas tulisi sijoittaa tulevan teatteritaloon arvolleen sopivaan paikkaan, kuten myös teatterin henkilöstö ravintolapalveluineen. Herra kaupunginjohtaja, nyt tekemään vuosisatoihin ulottuvaa päätöstä!

Toinen askarruttava kysymys liittyy kaupunginhallinnon organisaatioon. Useissa yksityisissä isoissa organisaatioissa on tehty radikaaleja muutoksia. Muutokset ovat pääsääntöisesti parantaneet toiminnan tehokkuutta ja yhdessä tekemisen tunnetta, jopa kustannussäästöjä on kirjattu. Rauman kaupungissa on henkilöitä, jotka ovat olleet tekemässä onnistuneita isoja organisaatiomuutoksia. He seuraavat kaupungin talouden toteutumaa aktiivisesti ja antavat asiantuntevaa apua pyydettäessä, olemmehan kaikki raumalaisia.

Ps. Pahoittelut sinuttelusta, katsoin sen oikeudekseni huomioiden ikäeromme.

Jouko Haavisto

Eläkeläinen