Käytännössä yhden asian liike

Jooa Ranta-aho (LS 20.5.21), kuten yleensäkin perussuomalaiset, tuntevat aivan kaikkien asioiden olevan maahanmuuttajien syytä. Kirjoitit kuinka sinun puolueesi oli estänyt vastaanottokeskuksen tulemisen Eurajoelle. Samassa yhteydessä kirjoitit erittelemättä mm. lasten turvallisuudesta ja koulukiusaamisesta.

Vaikka maassamme ei olisi yhtäkään maahanmuuttajaa, voin kertoa, että nämä ongelmat olisivat kuitenkin täällä. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, lasten kaltoin kohtelu sekä koulukiusaaminen ovat isoja ongelmia, joihin tarvittaisiin oikeita ratkaisuja eikä ”torilla huutamista”. Olet kai tietoinen, että Suomi on ollut ja ikävä kyllä on vieläkin Euroopan tilastojen kärkimaita perhe- ja lähisuhdeväkivallassa.

Mitä konkreettista perussuomalaiset ovat tehneet näiden asioiden hyväksi? Ja perhearvot vaarassa? Kenen arvoista puhut? Ainakaan sinun arvosi eivät ole minun arvojani.

Missä ovat konkreettiset yritykset tehdä oikeasti jotain yhteiskuntaa kehittävää ja rakentavaa työtä? Sehän olisi liian vaikeaa, helpompi olla vain populisti ja ”tulkita” kansantuntoja.

Jooa, kirjoitit turvattomuuden tunteen lisääntymisestä. Viimeisimmän tutkimuksen (2021) mukaan kyselyyn vastanneista 96 prosenttia koki henkilökohtaisen turvallisuutensa hyväksi. Lisäksi vastaajista 89 prosenttia piti Suomea turvallisena maana. Miksi suurentelette tiettyjä pelkoja ja toisaalta vaikenette tietyistä?

Toivoisin todella, että suomalaiset miettisivät hyvin tarkkaan, mitä tämä puolue edustaa ja mitä se todellisuudessa on tuonut mukanaan. Vaikka esim. Halla-aho ja Purra puhuvat julkisuudessa hillitysti ja ovat selvästi älykkäitä, mutta mitä politiikkaa siellä kaiken takana on?

Halla-aho on aikoinaan kirjoittanut aika kyseenalaisia asioita ja on ilmoittanut myöhemmin, ettei pyytele niitä anteeksi. Hankkikaapa käsiinne Lauri Nurmen kirja Halla-ahosta. Ei ehkä suoraan puolueesta johtuen, mutta heidän vanavedessään on tullut esim. hyvin karkea kielenkäyttö ja jopa väkivalta tänne. Ja tällekö annatte hiljaisen hyväksynnän?

Perussuomalaiset ovat jotenkin omineet Suomen ja isänmaallisuuden.

Eiköhän jokainen puolue politiikkoineen halua Suomen ja suomalaisten parasta, vaikka keinot vaihtelevat, ette ainoastaan te. Ja on suorastaan loukkaavaa, että vähättelette muiden isänmaallisuutta.

Mutta toivon todella, että laajentaisitte ajatteluanne ja alkaisitte kunnon rakentavaan työhön maamme hyväksi.

Terveisin ylpeä suomalainen ja ylpeä eurooppalainen.

Tiina Maukonen

Eurajoki