Kehitetään kaikki yhdessä Raumaa

Samu Vahteristo ehdotti kolumnissaan Kanalin leventämistä Parpansalin puistoalueen kaventamista, jotta autio alue keskustassa saataisiin elämään. Vahteristo visioi jopa vierasvenesatamaa. Kuva Flikkatte Vitone -tapahtuman alkuverryttelystä Parpansalissa. Arkisto: Maija Männistö

Samu Vahteriston kolumni Länsi-Suomessa oli täyttä asiaa. Kaupungissamme on monia sellaisia kehitettäviä kohteita, joita me asukkaat voisimme yhdessä pohtia ja ideoida. Näin lehden palstalla se olisi parasta, sillä silloin suuri joukko ihmisiä lukee jutun ja voi saada siitä kimmokkeen ja vaikka jalostaa ideaa.

Kaupungin virkamiehille ei kannata mielestäni kaikkia raakileita esitellä. Heillä on puuhaa varmasti muutenkin. Jos idea vaikuttaa niin realistiselta, että sen voisi vaikka toteuttaa kaupungin budjetissa, asian voisi viedä eteenpäin tarvittaville virkamiehlle.

Kanaali ympäristöineen on ehdottomasti alikäytössä ja odottaa kokonaisvaltaista suunnitelmaa.

Rauman pitäisi saada lähelle keskustaa venereitti ja verailusatama, mitä pitkin veneilevät turistit pääsisivät kirjaston nurkille ja siitä kävellen Vanhaan Raumaan, torille jne.

Nykyisellään veneet joutuu jättämään liian kauaksi ja keskusta on jossain kilometrien päässä. Näin ei ole hyvä.

Sillat ovat tietysti haaste liikenteen kannalta, muttei mielestäni mitenkään ylivoimainen asia. Onhan maailmalla lukuisia nostosiltoja, joita voitaisiin avata tarpeen mukaan esim. purjeveneille. Valtaosan ajasta ne olisivat kiinni ja liikenne olisi nykyisen kaltaista.

Heti kauppaoppilaitoksen takaa alkava käyttämuätön ryteikköalue voitaisiin ruopata ja tehdä siitä. suuri vierasveneiden satama kaikkine palveluineen ja viihdykkeineen. Koko alue kanaalin pohjoisrannalla aina Parpansalia myöten tarvitsisis uuden kokonaissuunnitelman.

Sen avulla toisarvoisesta jättömaasta keskustan tuntumassa saataisiin ehkä yksi uusi vetonaula Raumalle.

Tämä on vain yksi idea. Toinen voisi olla Jouluisen Rauman kehittäminen ja ideoiden ehdottaminen. Mielestäni niitä ei kannata lähettää matkailutoimen riesaksi, sillä niilläkin on puuhaa yllin kyllin.

Sen sijaan niitä voisi esitellä näin lehdessä. Silloin joku lukija saattaa saada kopin ja todeta, että tämä olisi juuri minulle sopiva juttu. Nyt on vuosi aikaa toteuttaa mm. eräs idea, joinka sain eräällä Teneriffan joulunajan reissulla pienestä kalastajakylästä. Se olisi helposti siirrettävissä Vanhaan Raumaan.

Jos tämä toimintatapa saa hyväksynnän, kerron tuon lämpimän jouluisen muiston vuosien takaa. Näen sieluni silmin, kuinka siitä tulisi nyt ensi jouluksi raumalainen versio.

Lasse Kempas

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kaupunki mahdollistaa, yritykset tuovat elinvoiman