Keskuspuisto viimein keskiöön

Jääpuisto täydentää Rauman Keskuspuiston aiempaa remonttisuunnitelmaa, joka jäi rahan puutteessa toteutumatta.
Jääpuisto täydentää Rauman Keskuspuiston aiempaa remonttisuunnitelmaa, joka jäi rahan puutteessa toteutumatta. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman Keskuspuisto veti vesiperän muutamia vuosia sitten. Remonttirahoja ei paikallispäättäjiltä tippunut, joten suuri peruskunnostus jäi tekemättä.

Suunnitelmakin oli jo valmiina. Siitä ei kuitenkaan toteutettu muuta kuin vanhan Rojohoppe-esiintymislavan purkaminen.

Muuten kokonaisvaltaisen ehostuksen tarpeessa ollut puisto leikkipaikkoineen jätettiin entiselleen.

Jälkikäteen saattoi olla jopa onni, ettei puistoa tuolloin lähdetty remontoimaan.

Kannatti odottaa, sillä paikan varalle oli olemassa jotain suurempaa: Keskuspuistosta tulee jääpuisto.

Rauman kaupunki ja Lukko-säätiö kertoivat tällä viikolla, että ne toteuttavat Keskuspuistoon jääpuiston, jonka on tarkoitus valmistua ensi vuoden jouluun mennessä.

Alun perin keskustan tekojäärataa soviteltiin Parpansalin puistoon. Olisivatko katseet koskaan edes kääntyneet Keskuspuistoon, jos se olisi keritty jo kunnostaa? Jääpuiston paikkana se on paras vaihtoehto ja täydentää puistoremontin varalle jo tehdyt suunnitelmat.

Jääpuisto panee vauhtia koko Keskuspuiston puistoalueen kehittämiseen. Näyttää siltä, että Keskuspuisto saa kuin saakin viimein remonttinsa.

Ensin rakennetaan tekojäärata, joka sijoitetaan puiston Satamakadun puoleiselle syrjälle.

Leikkialueita ja muita puistoelementtejä on tarkoitus tuoda rinnalle sen mukaan, mitä kaupungin päättäjiltä heltiää rahaa tulevina vuosina.

Jääpuiston rakentamiseen ei veronmaksajien varoja mene, sillä itse luistelualueen ja sen jäädytystekniikan rakennuttaa ja rahoittaa Lukko-säätiö.

Ylläpitovastuu jää toki kaupungin harteille. Se olkoon kiekkokaupungin kädenojennus tytöilleen ja pojilleen.

Jos esitetty idealuonnos jääpuistosta toteutuu, on paikalla kaikki mahdollisuudet nousta aivan uudella tavalla keskiöön.

Ydinkeskustaan tulee lisää elämää. Ympärivuotinen käyttö lisääntyy. Samalla se tuo myös lisää jouluista talvitunnelmaa Raumalle, joka haluaa profiloitua Pitsikaupungin joulullaan.