Keskusta hallitukseen!

Paljon kokeneena veteraanina, Keskustan kultaisen ansiomerkinkin velvoittamana, tunnen tarvetta jälleen muistuttaa maaseutumme ja siellä puurtavien tärkeydestä mm. huoltovarmuuden, omavaraisuuden, ruoantuotannon, metsätalouden, jopa itsenäisyyden tyyssijana ja kauppataseen vahvistajana.

Lainaakin lisäämme ilmastomuutosta ja luontokatoa kasvattavien metropolien tarpeisiin. Näin myös velkakierre jatkuu ja kasvaa.

Aivan oikein, Keskustan johto: Asiat ja päätökset valmistellaan hallituksessa ja lopulliset päätökset tehdään eduskunnassa.
Mutta erittäin harvoin eduskunnan päätökset poikkeavat hallituksen ehdotuksesta.

Ei pidä siis uskotella itselle, että puolueen harvenneet edustajat voisivat muuttaa eduskunnassa hallituksen ehdotuksia. Keskustan poikkeava kanta jää huutavan ääneksi korvessa.

Puolueen uskottavuutta ja tarpeellisuutta ei näin vakuuteta.

Keskustan syvällisiä arvoja ja tavoitteita hyödyntäen Suomi on ennenkin noussut suosta. Kansalaiset ovat tämän havainneet ja äänestäneet sen aikanaan maamme valtapuolueeksi. Hyödyntäkäämme siis nytkin näitä arvoja.

Perussuomalaiset ovat omineet tämän perinteisen roolimme viisaasti, mutta poimien vain rusinat pullasta.

Keskustalle on tarjolla vaikuttajan rooli hallituksessa. Menkäämme siis mukaan rakentamaan itsenäistä Suomea, Isänmaatamme, yhteistyössä muiden hallituspuolueiden kanssa. Tätä odottaa hallitustunnustelijan lisäksi koko Suomen viisas kansa. Puoluejohdon vaihtuminen ei ole ratkaisu. Tarvitaan asennemuutos.

Esko Eela
teollisuusneuvos, Säkylä