Keskustalainen palkansaajakin tiedostaa työehtojen yleissitovuuden tarpeelliseksi

Keskustan puheenjohtajuutta tavoitteleva kansanedustaja Petri Honkonen saattoi avata keskustan palkansaajakannattajille ovet kunnolla auki muiden puolueiden suojiin, kun hän poistaisi työehtojen yleissitovuuden.

Nykyisen puheenjohtaja Katri Kulminin aikana keskustan kannatus on vajonnut Ylen mittauksessa alle 11 prosentin. Presidentti Sauli Niinistön ”koronanyrkin” haikailukin kertoo, että keskustassa on jo paniikki päällä.

Keskustasta on eniten siirrytty perussuomalaisiin. Kannattajakato voi siis vain kiihtyä siitä, kun puheenjohtajaehdokas Honkonen ilmoitti Hämeenlinnassa olevansa valmis luopumaan nykyisin palkka-ja työehtoja turvaavasta yleissitovuudesta.

Kyllä pienellä palkalla työskentelevä keskustakannattajakin tiedostaa, että yleissitovuus turvaa hänen palkka-ja työehtonsa.

Keskustan puheenjohtajuudesta syyskuun puoluekokouksessa kisailevat Petri Honkonen, Katri Kulmuni ja Annika Saarikko sekä Ilkka Tiainen puhuvat avoimesti Suomen Yrittäjien viitoittaman työpaikkasopimisen puolesta.

Heille se on ikään kuin jokin ihme lääke, jolla koronastakin johtuvat työllisyys- ja talousongelmat olisivat ratkaistavissa.

Mutta miten työpaikkasopimisella kyseiset ongelmat olisi hoidettavissa ilman nykyisiä palkka- ja työehtoja heikentämättä?

Tähän ei keskustaeliitiltä ole vastauksia saatu, muttei ole liioin kokoomukseltakaan. Kummassakin puolueessa vain hoetaan päät punaisina työpaikkasopimisesta, mutta jätetään kertomatta, mitä se työntekijän palkka- ja työehdoille merkitsisi.

Pentti Välimaa