Kiitos Lassi Rinne!

Osuit naulan kantaan näiden maisemia pilaavien härveleiden suhteen (LS 7.1.). Tässä länsirannikolla on ollut kohta kuukausi lähes tuuletonta ja mitä pohjoisemmaksi mennään, niin tyvenet pakkassäät riittävät vielä pitempään. Ja kansa maksaa tästä surkeasta ja mielettömästä lyhyen käyttöiän omaavien ja maisemat pilaavien laitteiden rakennuspuuhasta.

Asiasta päättävät ovat nukahtaneet rattiin Arkadianmäellä.

Maalämpö, yhdessä ydinenergian kanssa ovat koko länsi- ja etelärannikon ja keskeiseren Suomeen kattavan energiasiirron myötä, täysin puhdas ratkaisu ja ympäristöpäästöt käytännössä nolla. Tulossa olevat Loviisa-tason pienreaktorit korvaavat jatkossa suurienkin asutuskeskusten hiili-, kaasu- ja öljylaitokset.

Hybridit on myös eräs toinen surkeus, turha ja kallis ratkaisu, jota raskaat kaasupolkimiin nojaavat jalat usein tehostavat ja autovalmistajat rahastavat.

Oma autoni on suoraan sanoen käteen sopiva 5 hengen Wolkkari, 1,4 litran bensamoottorilla. 80 km/h kulutus pyörii 5 litran tietämissä satasella ja kesällä satasen nopeuksilla litra lisää. Rollaattori ja muuta sopii tilavaan tavaratilaan myös helposti ja reilusti ja takapenkit kaataen tilat tuplaantuu.

Kalervo Körkkö