Kirjoitusvirhe oli pysäyttää Suomen

Länsi-Suomi ehti maanantaina julkaista verkossa kohauttavan uutisen: ensi viikosta lähtien yli 50 hengen yleisötapahtumia aletaan taas rajoittaa Suomessa.

Voi ei, miten käy teatterien, konserttien, otteluiden ja muiden tilaisuuksien? Kuinka tylsä syksy meillä onkaan edessä?

Uutinen osoittautui ankaksi, onneksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti Twitterissä, että sen Aluehallintovirastolle lähettämään ohjauskirjeeseen oli päässyt pujahtamaan kirjoitusvirhe. Nolla oli tippunut matkasta.

Ministeriön linjaus kokoontumisrajoituksiin ei muutukaan, vaan raja pysyy 500 hengessä.

Enemmänkin saa väkeä ottaa, kunhan tila jaetaan maksimissaan 500 ihmisen lohkoihin ja osallistujien turvallisuudesta pidetään huolta. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi turvavälejä ja käsidesiä.

Niin toimittiin muun muassa jääkiekon Pitsiturnauksessa Raumalla ja ilmeisen onnistuneesti. Yhtään Äijänsuolta saatua koronatartuntaa ei ole tullut tietoon reilussa kahdessa viikossa.

Tämä on rohkaiseva tieto.

Rohkaisevia tietoja kuuluu joka päivä.

Oras Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen kertoi Länsi-Suomelle, että hanakonsernin myynti on pandemiasta huolimatta melkein viime vuoden tasolla. Raumalla valmistettavien kosketusvapaiden hanojen kysyntä on koronan takia jopa kasvanut.

Valmet Automotiven lomautetuista työntekijöistä 500 palasi maanantaina tehtaalle ja tuotanto siirtyi takaisin kolmeen vuoroon. Uudenkaupungin autotehtaalla aloitetaan kahden Mersun uuden lataushybridiauton kokoaminen.

Positiiviset uutiset ovat arvokkaita valon pilkahduksia.

Niitä ikävämpiä kun on piisannut: koronasta enemmän tai vähemmän johtuvia irtisanomisia, lomautuksia, tulojen menetyksiä, huolta terveydestä ja jaksamisesta.

Hyvät uutiset auttavat meitä tsemppaamaan yhdessä kohti hiljalleen pimenevää syksyä.

”Yhtään Äijänsuolta saatua korona- tartuntaa ei tullut kahdessa viikossa”