Kirpputorit edistävät kestävää kehitystä

Ihmisten jokapäiväisillä valinnoilla on vaikutusta sekä ympäristön tilaan, että ihmisten ja eläinten hyvinvointiin. Kierrätys on erittäin tärkeää, sillä maapallon luonnonvarat eivät kestä ikuisesti. Kun tavaroita kierrätetään, energiaa ja raaka-aineita ei kulu niin paljon, joten sinä ja minä sekä luonto voimme paremmin.

Jotta ympäristömme voisi hyvin ja luonnonvaroja riittäisi vielä tulevillekin sukupolville, tarpeetonta kuluttamista on vähennettävä ja suurempi määrä jätteitä on kyettävä kierrättämään uusiokäyttöön.

Hyvä uutinen on se, että kierrättäminen lähtee pienistä teoista, eikä siitä tarvitse olla paljoakaan vaivaa. Tietoa ja mahdollisuuksia kierrättämiseen on paljon tarjolla. Onneksi vastuullinen kuluttaminen ja kierrättäminen sekä ympäristön hyvinvointi kiinnostaa yhä useampia.

Kirpputorit ovat nykyisin merkittävä osa tavaroiden kierrätystä ja se on yksi varteenotettava vaihtoehto hankkia erilaisia tavaroita kotiin, mökille, opiskelijan omaan asuntoon tai vaikkapa asuntovaunuun. Joillekin kirpputorikäynneistä on muodostunut suoranainen elämäntapa jopa niin, ettei mitään haluta ostaa enää uutena.

Kirpputorit ovat trendikkäitä shoppailupaikkoja. Niiden viehätyksestä suurin osa varmasti perustuu yllätyksellisyyteen.

Kirpputorilta saattaa löytää lähestulkoon mitä tahansa. Hienoa on, että kirpputorille ei mennä pelkästään etsimään jotakin tiettyä tuotetta vaan siellä myös kulutetaan aikaa, viihdytään, kierrellään, ihmetellään ja rupatellaan muiden kirppiskävijöiden kanssa sekä tietysti pengotaan ja katsotaan, mitä tarjolla on.

Säännöllinen kirppareilla käynti on monille myös sosiaalinen tapahtuma ja ihmisten kohtaamispaikka.

Odottamattomia löytöjä kaipaavan kannattaa siis suunnata kirpputorille katselemaan, mitä onni tänään suo löydettäväksi. Olit sitten etsimässä vaatteita, kirjoja, lastentarvikkeita tai huonekaluja, kannattaa tarkistaa lähialueen kirpputorit. Kuka tietää, saatat löytää kirpputorilta vaikka jotakin vielä parempaa, kuin olit alun perin lähtenyt hakemaan.

Useimmilta meistä löytyy kotoa paljon tavaroita ja vaatteita, joita emme enää käytä tai jotka eivät yksinkertaisesti enää miellytä meitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö joku toinen voisi olla iloinen tästä samasta tavarasta. Perusta kirpputorille oma pieni myymäläsi, näin edistät kierrätystä ja saat myös rahallisen hyödyn kierrättämisestä.

Kirpputorilla käynnillä edistät kierrättämistä ja kestävää kehitystä.

Anne-Mari Hakuni

kirpputoriyrittäjä