Kohu näyttää, että abortti- keskustelua halutaan käydä

Katson levy-yhtiön edustajana tarpeelliseksi puuttua Petrus Schroderusta koskevaan some-kirjoitteluun. Otan vastuun kohun syntymisestä. Julkisuuden ammattilaisena minun olisi pitänyt kieltää Petrusta tuomasta mielipidettään julkisuuteen.

En sitä tehnyt, koska näen huomattavasti isompana ongelmana täällä vallitsevan kaksinaismoralismin, jossa korkeassakin asemassa oleva voi sanoa yhtä ja tehdä toista.

Onko rehellisyys muuttumassa hyveestä typeryydeksi?

Petruksella on keskimääräistä merkittävämpi yhteiskunnallinen asema paitsi poliisina, myös hänelle rakentuneen brändin johdosta.

Sen ympärille syntyvä vaikuttamistalous voi jatkossa olla kymmeniä, jopa satoja miljoonia euroja. Joku voi haluta käyttää tällaista kohua kilpailuaseena estääkseen hänen menestymistään.Koko viihteen vaikuttamistalous on suomalaista työtä sadoille tuhansille ihmisille. He kärsivät syyttä, samoin poliisi, jos some voi jaella murhaajaraiskaajille valtakirjoja sylkeä poliiseja pidätystilanteissa.

Julkisuuden henkilö ei ole vapaata riistaa herjaamiselle. Kyseessä on aina rikos, mutta suurempi seuraamus voi tulla hänen brändiään vahingoittavasta liiketoimintahaitasta.

Tuskin kukaan haluaa taloudellista vastuuta saadakseen sanoa toiselle ilkeästi.Kohu näyttää selvästi, että aborttikeskustelua halutaan käydä. Mielipide- ja sananvapaus ovat silti perusoikeuksia, joita ei voi väkivalloin riistää.

Petrus rakastaa elämää ja osaltaan vie eteenpäin moniarvoista yhteiskuntaa ja yhteiskunta häntä kohti parempaa huomista diplomatian, ei sodan keinoin.

Erkki Puumalainen