Kokoomus ja perussuomalaiset Yleisradion taloutta murentamassa

Yleisradio on eduskunnan radio. Ylen hallinnossa poliittiset voimasuhteet määräytyvät puoluekannatuksen mukaisesti. Ylen ylimmässä johdossa kokoomus on värisuorallaan yliedustettu.

Mitä kokoomusvaikuttajat – puolueessa ja Ylen ylimmässä johdossa – ajattelivat, esittäessään ja hyväksyessään Ylen kuluvan vuoden noin 500 miljoonan euron budjettirahoitukseen yli 120 miljoonan euron – 25 prosentin – leikkauksia?

Kokoomuksen kylkeen liimautuneet perussuomalaiset pelaavat kokoomustakin korkeimmilla panoksilla. He esittävät Ylen määrärahoihin 144 miljoonan euron leikkauksia. Se tarkoittaisi budjetin nykytasoon 30 prosentin leikkauksia.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten tavoitteena on selvästikin vaikuttaa tuhoavasti Ylen toimintaedellytyksiin. Kylmän asenteen paljastaa Helsingin Sanomien ja Ylen oma uutisointi: kummankaan piirissä hulvattomat leikkausesitykset eivät herätä tunteita.

HS-konsernin tavoitteena pitkässä juoksussa on saada haltuunsa sellaisia toimintoja, jotka nyt kuuluvat Ylelle. Ylen johdon vaiteliaisuus kertoo siitä, ettei Ylen kokoomusjohdolla, ole mitään pahaa sanottavaa kokoomuksen ja perussuomalaisten Yleä koskeviin budjettilinjauksiin.

Ylen työntekijöiden soisi avautuvan asiassa, ja pitävän huolen, että Ylen alasajopyrkimykset puidaan myös puolueiden eduskuntavaalitenteissä.

Pekka Ovaska