Kommentti: sisäliikuntapuistosta iloa läpi vuoden – sopisiko sellainen merelliseen lapsiperheiden vetonaulakohteeseen?

Länsi-Suomen toimittaja Krista Koski pohtii, millainen kohde voisi houkutella lapsiperheitä Raumalle ympäri vuoden.


Jos pohditaan lapsiperheille ympärivuotisesti kiinnostavaa vetonaulaa, sisäliikuntapuisto voisi olla harkinnan arvoinen idea. Moni raumalainen lapsiperhe ajaa säännöllisesti Porin ja Turun sisäleikkipuistoihin.

Valtavat, sokkelomaiset kiipeilytelinerakennelmat ovat sydämenä monessa sisäliikuntapuistossa. Sopisiko Raumalle laivanmuotoinen kiipeilykompleksi? Meri- ja laivateemasta saa ammennettua kiehtovia ideoita leikkiympäristöön muutoinkin.

Siitä, miten houkutteleva on tilaisuus päästä hyppimään, pyörimään, juoksemaan ja kiipeilemään erilaisissa sisäleikkivälineissä, kertoo tapahtumamuotoisesti järjestettävän raumalaisen Iirolandian kestosuosio.

Sen lisäksi, että sisäliikuntapuistoissa käyminen on lapsille elämys, ne tarjoavat mieleenpainuvia hetkiä liikunnan parissa. Näin ne siis tukevat terveellisiä elämäntapoja. Parhaassa tapauksessa myös mukana olevat aikuiset nousevat istuimiltaan ja osallistuvat liikunnan iloon.

Krista Koski

Kirjoittaja on Länsi-Suomen toimittaja.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalaisen laivanrakennuksen "grand old man" Aarno Mannonen ei niele sellaisenaan kaupunginjohtajan visiota merellisestä vetovoimakohteesta – "Kaupunki ei voi jättäytyä vain sivustaseuraajaksi"

Vain tilaajille Gallup: näyttäytyykö Rauma merikaupunkina tarpeeksi?

Vain tilaajille Kaupunginjohtajan mielestä Raumalla on eräs vahva valtti, jota on selvästi alihyödynnetty