Korona ilkkuu meille

Korona, auringon ulkokehä, varmasti ilkkuu, kun se katselee, miten koko maailma taistelee sen nimikaimaa, Koronaa vastaan maapallollamme.

Korona Kiuru, anteeksi taisi olla Krista, päivästä toiseen luettelee vakavana kiristystoimista TV:ssä.

Miksi näitä koronaa vastaan tehtäviä toimia ei tehty heti alkuun helpommaksi ja ajoissa? Se olisi voitu tehdä sillä, että eduskunta olisi säätänyt lain. Vai olisiko siihen riittänyt hallituksen antama asetus, että koko väestö pitää rokottaa koronaa vastaan.

Jos näin olisi menetelty, kenelläkään ei olisi nokan koputtamista rokottamista vastaan. Nyt, kun yli 80 prosenttia on rokotuksen ottanut. Riippana koko yhteiskunnalle on se vajaa 20 prosenttia, joka pääasiassa kuormittaa meidän elintärkeät tehohoitopaikat sairaaloissa.

Minun muistikuvani mukaan 70-luvun lopulla oli maassa suuri polion uhka. Se torjuttiin sokeripalaan tiputetulla parilla tipalla vastalääkkeellä. Se oli pakollinen kaikille. Silloin ei protestoitu poliota vastaan, kuten nyt tehdään koronaa vastaan.

Tällä menetelmällä olisi ollut suuri helpotus meidän hyvälle, mutta nyt täysin ylikuormitetulle sairaanhoidolle, jolle loppua ei ole näkyvissä ja se uhkaa koko järjestelmää jo.

Itävalta otti koronan hoidon ”omiin käsiin” ja siellä hallitus päätti, että kaikki on rokotettava. Me olisi voitu antaa tällä päätöksellä esimerkkiä muille maille.

”Riippana koko yhteiskunnalle on se vajaa 20 prosenttia, joka pääasiassa kuormittaa meidän elintärkeät tehohoitopaikat sairaaloissa.”

Rauno Jokiniemi

merikapteeni