Koronapiikki tulee kreivin aikaan

Ei ainakaan yhtään liian aikaisin, mutta miksi on vielä niinkin paljon sen empijöitä keskuudessamme? Onko se siinä, että ei vieläkään luoteta sen tehoon, vai pelätäänkö liikaa sen tuomia sivuvaikutuksia?

Koronaviruksen leviäminen keskuudessamme kuitenkin pitäisi olla se "punkti", joka saa vauhtia myöskin rokotuksen ottamiseen.

Venäjä on jo aloittanut rokotukset kansalaisilleen ja pian pitäisi olla tietoja myönkin rokotteen tehosta. Samoin teki Englanti, jonka enään ei tarvinnut odottaa EU-byrõkrattien lupaa rokotteen käytölleen. Tuloksia sieltäkin odotelleen rokotteen tehosta.

Joka tapauksessa kuun ajan juoksulla ensimmäisen "doosit" pitäisi olla Suomessakin jo "piikitettyinä", ensin kai sairaanhoito" henkilöstölle, ja sitten vanhuksille. Itsekin kuulun siihen yli 80 vuotiaiden ryhmääm, joka on asetettu etusijalle rokotteen saajina.

Minä ainakin odotan rokotetta pelkäämättä sen tuomia haitallisia sivuvaikutuksia. Niin monta erilaista "piikkiä" olen aikoinani saanut, jopa eri maanosissakin, joten tämä, ehkäpä vielä viimeinen ei minua peloita.

Toivon lukijoille luottavaista Joulun Odotusta, ja että ehkä parempaan päin ollaan menossa. Näin ainakin minä toivon.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni