Koronarajoituksilla politikoidaan vaalit mielessä

Hallituksen ja terveysviranomaisten koronarajoituksilla politikoidaan. Koronarajoitukset eivät sellaisinaan poliittiselle oppositiolle tahdo käydä mitenkään. Ne ovat joko liian myöhään tai riittämättömiä. Opposition venkoilun ymmärtää varsinkin nyt, kun kuntavaalit ovat kohta ovella. Samasta syystä myös hallituspuolueiden sillä on rajoituksista erimilisyyttä. Profiilia pitää yrittää nostaa, jotta vaaleihin saisi julkista näkyvyyttä.

Hallituspuolueista keskusta lähtee nyt kuntavaaleihin heikommasta asetelmasta kuin vuosikymmeniin. Puolueen nykyinen gallupkannatus on vain 11-12 prosentissa.

Mielipidemittaukset lupailevat oppositiopuolueista vain perussuomalaisille vaalivoittoa. Kokoomuksen kannatukseen ei hallituksen jatkuva haukkuminen ole poikinut mitään lisäarvoa. Helsingin pormestaripelikään ei Petteri Orpon johtamalta puolueelta ole toistaiseksi mennyt putkeen, kun entinen kansanedustaja Kirsi Piha luopui ehdokkuudesta puolueen sisäisen eripuran takia.

Tosin eihän koronarajoituksia kukaan rakasta, mutta näkymätöntä ja ihmisille hengenvaarallista virusta vastaan on kaikin keinot käytettävä. Sitä ei ”nyrkillä” nitistetä.

Ylen kyseli kansanedustajilta opiskelutavasta. Siihen kansanedustajista osa vastaili kuin parhaatkin terveys- ja sosiaalialan asiantuntijat, että etäopetuksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Oikeat terveysalan ammattilaiset ovat sitä mieltä, että lähiopetuksessa on vaara sairastua koronaan tai levittää sitä muihin.

Pentti Välimaa