Koronoituneen harmaan pantterin iltarukous

Tähän rukoukseen voivat yhtyä kaikki suomalaiset iästä, sukupuolesta, uskontokunnasta ja poliittisesta kannasta huolimatta.

Ainakin harmaat pantterit, seniorit, ikäihmiset, vanhukset, edellisten lapset, ystävät ja sukulaiset voivat vähintään kuunnella tarkkaavasti rukouksen sanomaa.

Tämän päivän tiedon mukaan yhteiskuntamme palvelut eivät enää kykene ottamaan riittävää vastuuta meistä, jotka olemme astuneet sen virstanpylvään taakse, jonka takana oma apu ei enää riitä.

Minä olen kerran kulkenut kanssanne, kulkenut rinnallanne ja edessänne raivaamassa tietä kuljettavaksi. Nyt on teidän aikanne arvioida, sisältyykö teidän voimavarantoonne omistaa pieni ajanhetki elonkaareltanne niille, joiden siemenestä te olette varttuneet ja kasvaneet oman yhteisönne ylläpitäjäksi.

Rukousta ei kuitenkaan syntynyt. Ilmestyi koronaviirus, joka mullisti kaiken.

Kaikkein ikävintä on se, että me ikäihmiset olemme kaikkein alttiimpia viruksen aiheuttamille oireille. Valitettavasti myös media ja politiikka on valinnut meidät ikäihmiset keppihevosekseen selittäessään syitä, miksi nyt pitää toimia juuri tietyllä tavalla, eli koska meillä nuo perussairaat ja vanhukset.

Emme me ole pyytäneet tätä erityisasemaa, joka ei edes näytä tilannettamme millään tavoin auttavan.

Kun talous sakkaa, eikä kestovajetta, eikä sotea saada puikkoihin, niin taas se on meidän ikäihmisten aikaansaama tila.

Kuitenkin kaikille teille, jotka ette joudu lankkukävelylle, tulee eteen se kujanjuoksu, jota me ikäihmiset parhaillaan vaellamme.

Miksi meiltä ei kysytty, miten näitä asioita olisi voitu hoitaa jollakin tolkummalla tavalla. Ei viisaus, eikä älykkyys ole meiltä joutanut sekajätteeseen.

Toistaiseksi ihminen ei ole todistettavasti selvinnyt elämästä hengissä. Luontoyhteydessä ihminen luovii viimeisen törninsä omaan kotisatamaansa. Nyt ihminen letkutetaan, pannoitetaan ja kemikalioidaan eläväksi, mutta tajuavaksi ruumiiksi. Miksi, oi miksi? Siihen en suostu. Enkä myöskään suostu siihen, että poliitikot tekevät ratkaisun minun kuolemani suhteen.

En hyväksy juonittelua, enkä jarruttelua, kun olen onnellisena ja vauhdilla etenemässä Valhallan porteille. Pyydän, etsikää uusi keppihevonen itsellenne.

Oi kaikkivaltias media, anna kaikkivoipaisuudessanne meille tänäkin päivänä meille kuuluva ja sopiva annoksemme tiedon valtatiellä, jotta pysyisimme virkeänä yrittäessämme pitää maapalloamme oikealla radalla.

Oi media. Vaikeaa tämä on, mutta tänäänkin aurinko nousi.

Oliko se meidän ikäihmisten ansiota vaiko syytä.

Se näkee, joka elää saa!

Eimen

”En hyväksy juonittelua, enkä jarruttelua, kun olen onnellisena ja vauhdilla etenemässä Valhallan porteille.”

Hannu Valtonen

Auktorisoitu saaristolaivuri