Köyhän itku

Monessa perheessä on tällä hetkellä taloudellisesti vaikeat ajat. Ns. vihreän siirtymän vuoksi tehdyt poliittiset päätökset näyttävät huonot puolensa aiheuttaen mm. hintojen nousua. Samalla korot ovat lähteneet nousuun ja asuntovelalliset ovat entistä vaikeammassa tilanteessa.

Miksi hallitus ei ole reagoinut tähän kehitykseen hyvissä ajoin? Tulevat hinnannousut olivat nähtävillä jo yli vuosi sitten eli selvästi ennen Ukrainan sodan alkamista.

Moni asiantuntija on varoitellut korkojen noususta vielä pidemmän ajan.

Vasta viime vuoden joulukuussa hallitukselta tuli jonkinlainen konkreettinen yritys vaikuttaa sähkönhintaan ja nyt tammikuussa valtionvarainministeri esitti korkovähennyksen palauttamista.

Jokainen varmasti ymmärtää, että kun on enää vähän aikaa vaaleihin ei nuo kumpikaan apu tule helpottamaan ihmisten arkea tänä talvena. Vaalien jälkeen uuden hallituksen aloittaminen viivästyttää lisää.

Meidän nykyinen hallitus koostuu puolueista, jotka ovat ainakin ennen profiloituneet pienituloisten ja köyhien etujen puolesta työtä tekeviksi.

On hämmästyttävää, etteivät köyhien murheet nyt näytä kuuluvan heille.

Reagoidaan vasta, kun somessa tai mediassa on riittävästi ääntä ongelmien vuoksi. Ukrainan auttaminen näyttää olevan tärkeämpää kuin oman kansan vaikeuksien helpottaminen.

Yhteiskunnan sivistyksen mittarina on, miten se kohtelee heikoimmassa asemassa olevia kansalaisiaan.

Jooa Raja-aho

Eduskuntavaaliehdokas (ps.), Eurajoki