Viikon varrelta: Kuka Rauman seudun ehdokkaista on Watson, Leia tai Hermione, entä ihmemies McGyver?

Rauman kauppakamarin ja Rauman Yrittäjien vaalipaneelin järjestäjät olivat keksineet hauskan kysymyksen, jolla peli avattiin viime viikolla Iso-Hannussa. Koska tilaisuus järjestettiin elokuvateatterissa, ehdokkaiden piti kertoa mikä leffan roolihahmo kuvastaa häntä parhaiten ja miksi.

| Päivitetty

Rauman kauppakamarin ja Rauman Yrittäjien vaalipaneelin järjestäjät olivat keksineet hauskan kysymyksen, jolla peli avattiin viime viikolla Iso-Hannussa.

Koska tilaisuus järjestettiin elokuvateatterissa, ehdokkaiden piti kertoa mikä leffan roolihahmo kuvastaa häntä parhaiten ja miksi.

Pasi Mäenranta (ps.) on Ihmemies MacGyver, Eeva Kalli (kesk.) Peppi Pitkätossu, Marianna Hanni (vihr.) Star Warsin Leia, Matias Marttinen (kok.) Sherlock Holmesin apuri Watson, Jari Myllykoski (vas.) Täällä Pohjantähden alla -trilogian Jussi Koskela, Kristiina Salonen (sd.) Harry Potterin kaveri Hermione ja Varpu Kivelä (kd.) Maija Poppanen.

Kaikilla oli hyvät selityksetkin valinnoilleen, mutta jätän ne selostamatta. Osin siksi, etten paneelin juontajana saanut niitä ylös kirjattua.

Vaalipaneelin keskeisiä teemoja olivat Rauman seudun saavutettavuus (kasitie, henkilöjuna ynnä muuta), osaavan työvoiman saatavuus, koulutus sekä sote- ja sotu-uudistukset.

Tilaisuudessa tuotiin vahvasti esille Rauman kaupungin agenttiteemaa. Sitä, että kaikki me alueen asukkaat ja toimijat voimme olla oman seutumme agentteja. Ei välttämättä jamesbondeja, mutta asiamiehiä tai -naisia.

Julkkiskokki Teemu Laurell ainakin näyttää tarttuneen täkyyn.

Neljän tähden illallinen -televisio-ohjelmassa Laurell tarjosi vierailleen Rauma-teemaisen menun, jossa pääruokana syötiin lapskoussia. Ja höpötti Raumasta ja Lukosta niin paljon, että varmasti kaikille kävi selväksi, mistä mies on kotoisin.

Kiitos siitä! Saa tehdä perässä.

Laittomat potkut voivat käydä tosi kalliiksi. Kysykää vaikka Kiikasta.

Ylen Mot-ohjelmassa Pneuplanin yrittäjä ja avainhenkilöt avautuivat pettymyksestään, kun vuosia jatkunut oikeustaistelu päättyi tappioon.

Kaikki alkoi siitä, kun Pneuplan antoi suunnittelupäällikölleen potkut, jotka oikeus totesi perustettomiksi. Suivaantunut päällikkö kopioi lähtiessään kaikki piirustukset, tarjoukset ja yrityssalaisuudet. Hän vei ne toiseen firmaan, Raumasteriin, joka perusti kilpailevan yksikön ja alkoi myydä samoja laitteita.

Ex-suunnittelupällikkö tuomittiin suuriin korvauksiin, jotka ulosotossa ovat kasvaneet jo yli miljoonaan euroon.

Raumaster on kiistatta hyötynyt keisistä, mutta kaikki syytteet raumalaisyhtiön johtoa kohtaan kaatuivat eri oikeusasteissa.

Kaikki vaiheet on uutisoitu tässä lehdessä, löytyvät esimerkiksi hakusanalla Pneuplan.

Ehdokkaiden näkökulmasta vaalikoneita on ihan liikaa. Siltä puolelta on toivottu, että vaalikoneissa tehtäisiin enemmän yhteistyötä, sanoi yliopistonlehtori Kari Koljonen Tampereen yliopistosta Suomen Lehdistön haastattelussa.

Koljonen tutkii vaalikoneita journalismin näkökulmasta osana Tampereen yliopistossa toteutettavaa Vaalikoneet 2020 -tutkimushanketta.

Vaalikoneita on tarjolla ainakin tarpeeksi. Siksi rohkenimme Länsi-Suomessa säästää tässä kohtaa työaikaa - ja okei, rahaakin. Eduskuntavaaleja pohjustamme toki erilaisilla jutuilla ja näkökulmilla harva se päivä huhtikuun äänestykseen saakka.

Vaali-iltana raportoimme tapahtumista ja tunnelmista tuoreeltaan verkossa. Vaaleista tuotamme poikkeuksellisesti myös näköislehden maanantaiksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut