Kun kuusikujasta tuli jouluinen some-hitti

Kuva: Juha Sinisalo

Vaikka ulkomainen matkailu Suomeen ei ole koko vuoden tasolla vielä noussut koronakuopasta, tulevasta matkailutalvesta ennakoidaan tulevan valoisa ja ennätyksellinen.

Erityisesti Lapin talvimatkailun eteen on tehty Suomessa töitä vuosikymmeniä, ja nyt tulokset puhuvat puolestaan.

Raumakin haluaa oman osansa talvimatkailusta. Meidän kirkkain kärki on Pitsikaupungin joulu. Länsi-Suomi kertoi marraskuun alussa (3.11.), että tavoitteena on tänä vuonna rikkoa kaikki viime vuoden kävijämäärät.

Eniten yleisöä keräsi viime vuonna Joulevangeeljum, jonka kävijämääräksi arvioitiin digitaalisten laskureiden perusteella 6 000.

Rauman kaupunki käynnisti vuonna 2021 viisivuotisen Raumasta joulukaupunki -hankkeen, jonka tuloksena on syntynyt Pitsikaupungin joulu.

Joulua vietetään nyt kolmannen kerran tämän teeman ympärillä. Kolme vuotta on vielä kovin lyhyt aika siihen, että hankkeesta saadaan syntymään ilmiö, joka kantaa myös Rauman rajojen ulkopuolella.

Joulukaupunki -kategoria on Suomessa kovin kilpailtu.

Raumalla on kuitenkin olemassa kaikki avaimet ja työkalut joulukaupungin lukkojen aukaisuun. Vanha Rauma on miljöönä kuin suoraan joulusatukirjan sivulta.

Viime vuonna toteutettu kuusikuja lähti suorastaan lentoon some-maailmassa. Lähes jokainen Raumalla vieraillut halusi ottaa itsestään selfien kujan tunnelmallisessa valaistuksessa.

Joulevangeeljum sai puolestaan raumalaiset sankoin joukoin kulkemaan esityksen mukana ympäri Vanhaa Raumaa. Tänä vuonna esityksen toivotaan houkuttelevan entistä enemmän kuulijoita ja katselijoita myös Rauman ulkopuolelta.

Joulutori lasten karuselleineen ja Tammelan tonttumaa loivat myös mukavaa joulutunnelmaa.

Tätä kaikkea siis ehdottomasti lisää myös tulevina vuosina.

Mikään ei kuitenkaan synny itsestään. Kaupunki on mahdollistanut joulukaupungin ympäristön, nyt tarvitaan vielä entistäkin enemmän toimijoita, jotka luovat ympäristöön jouluista sisältöä.