Kuntavaalissakin puolustetaan demokratiaa, osa 2

Meillä ja maailmalla jylläävä koronapandemia on huolehtinut siitä, että kaikki yhteiskunnallinen keskustelu pyörii nyt sen ympärillä. Kuntavaalien lähestyessä kotimaiset oikeistopopulistit ovat olleet linjauksistaan melko hiljaa, koska se kuuluu heidän strategiaansa. Äänestäjiä ei haluta liika pelotella, etteivät he jäisi vaalipäivänä kotiin tai äänestäisi muita puolueita.

Aikaisemmassa mielipidekirjoituksessani kehotin tutustumaan Halla-Ahon kirjoituksiin ja hänen todellisiin mielipiteisiinsä. Kirjoitukset luovat pohjan hänen nykyiselle toiminnalleen. Jussi Halla-Ahon blogia, Scriptaa, on pidettävä Suomen maahanmuuttovastaisen liikkeen tärkeimpänä tekstikokonaisuutena, kirjoittaa Lauri Nurmi kirjassaan Jussi Halla-Aho epävirallinen elämänkerta.

Seuraavissa kuntavaaleissa, koska ne sitten pidetäänkään, valitaan taas jäsenet valtuustoihin, jotka päättävät kunnissa kaikkia asukkaita koskevista arkisista asioista kuten kouluista, sosiaalihuollosta, vanhuksista ja turvallisuudesta. Vaaleissa äänestäjien kannattaa miettiä kenen käyttöön äänensä antavat näitä asioita hoitamaan.

Laitan tähän pari esimerkkiä Halla-Ahon ajattelusta näistä asioista. Nämä ovat olleet kaikkien luettavissa netissä, niin kuin myös hänen blogi kokonaisuudessaan.

Kirjoitettu keväällä 19.5.2006 Scripta, lainaus kirjasta Lauri Nurmi; Jussi Halla-Aho Epävirallinen elämänkerta ”Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa media ilmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla”.

Otteita Halla-Ahon 13.4.2005 kirjoitetusta blogista; Ihmisarvosta. ”Minun mielestäni on aivan outo ja loukkaava ajatus, että Esko Valtaoja ei olisi arvokkaampi kuin joku Juha Valjakkala, Helena Lindgren tai asematunnelissa seinää kannatteleva maahanmuuttaja. Mielestäni maailma on mukavampi paikka, jos siellä on taidetta (uskonnoista ja eduskunnasta en ole ihan varma) ja kielentutkimusta. Mutta jos vene alkaa vuotaa, pidän selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti, ts. taiteilijat ja kielentutkijat.”

Halla-Ahon tarkoitus on, 2000-luvun alkuvuosilta alkaen, ollut vallata Perusuomalaiset puolue oikeistopopulismin työvälineeksi, jonka kautta vaikutetaan niidenkin ihmisten mielipiteisiin ja käyttäytymiseen, jotka eivät periaatteessa hyväksy tämänlaista ajatusmaailmaa.

On selvää, että nykyisessä asemassaan Halla-Ahon on oltava hillitympi kielenkäytössään, koska hänellä on Korkeimman oikeuden langettava tuomio, 2012, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mielestäni kaikkien Perussuomalaiset-puolueen ehdokkaiksi asettuneiden pitäisi nyt miettiä jakaako Halla-Ahon ajatukset.

Äänestäjien kannattaa miettiä, että antaako äänensä puolueelle, jonka puheenjohtaja on julkisesti kirjoittanut kannattavansa poliisiväkivaltaa sekä ihmisten jakamista vähempiarvoisiin ja muihin. Meidän kaikkien kannattaa kysyä itseltämme, eikö ratkaisukeskeisyys ja totuudessa pysyminen ole edelleenkin paras vaihtoehto suomalaiselle päätöksenteolle.

Hannu Ollila