Kyllä ”Matti” tietää

Linja-autossa ompi tunnelmaa. Tuulivoimatoimija kuljettaa kunnan päättäjiä kuuntelemaan ääntä, jota ei korvin voi kuulla. Niin kuin parhaassakin hölmöläistarinassa tässä todellisuudessa vuonna 2019 on tyhmiä kansalaisia ja viisas, hiilineutraali Matti.

Matti on tuulivoimatoimijan palveluksessa ja hän hyvin tietää, että se kuulumaton ”ääni” aiheuttaa pitkäaikaisena altistuksena sairauksia ja että tulevien voimaloiden lähiasukkaat voivat joutua muuttamaan kodeistaan. Senkin hän tietää, että 10 minuutin altistus 170 dB:n infraäänelle tappaa koe-eläimet.

Matti tietää, että infraääni kantaa kymmenien kilometrien päähän ja että asiantuntijain mukaan infraääneltä ei ole turvassa ketään vielä 15 kilometrinkään päässä. Valistuneena tietomiehenä hän on täysin tietoinen, että tulevaisuudessa rakennetaan suurempia tuulivoimaloita, joiden infraääni on vieläkin matalampaa ja kantaa entistä kauemmas ja niiden aiheuttamat sairaudet haittaavat yhä useampia ja tuleviakin sukupolvia.

Psykologin taitoja Matilla on melkoisesti. Hän tietää, että joukkovastuun kantajat eivät oikeastaan kanna vastuuta ollenkaan.

Hän pyrkiikin vaikuttamaan niin, että myllyasioista tehdään ryhmäpäätöksiä, jolloin kukaan ei kanna vastuuta.

Hän tietää, että monien sukupolvien työ voidaan nollata täydellisesti, sillä kiinteistöjen arvot laskevat merkittävästi ja muuttuvat täysin arvottomiksi siinä tapauksessa, ettei kukaan halua ryhtyä sijaiskärsijäksi ”infraäänen saastuttamiin” kiinteistöihin.

Senkin hän tietää, että kiinteistön arvo on monelle vanhuuden vara.

Hän myös tietää, että kuljetettavat kuuluvat siihen ryhmään, jotka itse altistuvat kaikille terveydellisille ja taloudellisille haitoille ja jotka itse asiassa vielä maksavatkin tuotetusta energiasta ja sen tukemisesta.

Matti on myös tietoinen sähkömarkkinoiden mahdollisuuksista. Sähköä voidaan myydä maihin, joissa yksityistalouksien sähkötaksat ovat lähes kaksinkertaiset Suomen hintatasoon nähden. Hän myös tuntee kansainvälisen pisneksen mahdollisuudet järjestää voimaloiden kustannusrakenteet sellaisiksi, ettei veroja tarvitse maksaa. Vain haitat jäävät Suomeen.

Matti on vapaan markkinatalouden kasvatti ja hän on mielestään viemässä kehitystä eteenpäin. Hänelle raha ja itsekkyys ovat ainoat kunnioitettavat arvot. Muita arvoja hänellä eikä muilla tuulivoiman kannattajilla olekaan.

Viisas kun Matti on, niin hän tietää, ettei tiede tule koskaan valmiiksi. Tieteellisen tutkimuksen loppuun kuuluu kaneetti: ”asiaa pitää vielä tutkia” Tähän lauseeseen vedoten uskotellaan asiaa tuntemattomille päättäjille, ettei myllyjen aiheuttamista sairastumisista ole tieteellistä näyttöä. Todellisuudessa puolueeton tieteellinen näyttö puuttuu siitä, että infraääni ei sairastuta.

Eli asia onkin aivan päinvastoin.

Paluumatkalla Matti vielä muistuttaa: ”ettehän siellä mitään kuulleet ja olette vielä ihan kunnossa, joten ei myllyistä voi mitään haittaakaan olla. Ei muuta kun pystytetään ne”.

Luulin tällaisen häikäilemättömän, itsekkään, laskelmoivan, kansalaisten kärsimyksistä piittaamattoman, sadistisen suunnittelutalouden jääneen historiaan toisen maailmansodan kokemuksien myötä. Mutta ei, näin tapahtuu nyt, armon vuonna 2019 itseään sivistys- ja oikeusvaltiona pitävässä Suomen ”tasavallassa”. Tämä on halveksittavaa ja häpeällistä.

Sillai oikke