Laajennetaan Kourujärven koulua, niin Nanujärvelää ei tarvita

Kaupunginvaltuutettu Tomi Vainio laajentaisi Kourujärven koulua. Koulua on esitetty purettavaksi ja uutta rakennettavaksi todennäköisesti Nanun koulun paikalle. Arkistokuva

Arvon raumalaiset, se on vaaliviikko käsillä ja ajattelin näin lopuksi vielä avata hieman ajatuksiani parista ajankohtaisesta aiheesta.

Kuten valtuuston kokouksessa mainitsin Kourujärven koulun laajennuksen lähempää tarkastelua, niin mielestäni siihen löytyy kyllä perusteluja, ensinnäkin koulun sijainti on hyvällä paikalla hieman etelämpänä keskustan kouluista.

Valmis infra, jota voidaan laajentaa avaamalla liittymä koulun takaa josta on käsittääkseni suunnitelmakin valmiina, näin saataisiin liikenne koululle sujuvaksi.

Liikuntasalissa on kovasti käyttäjäkuntaa joka jäisi koulun purun jälkeen ilman salia tai siirtyisi uuden kampuksen salin käyttäjiksi, mielestäni tätä aihiota kannattaisi käyttää nyt laajennuksen perustana jolloin kokonaan uutta Nanu-Järvelää ei tarvitsisi rakentaa ja näin säästäisimme kuntalaisten arvokkaita veroeuroja.

Toinen asia jonka haluan tuoda esille on raumalaisten nuorten lisääntyvä pahoinvointi, jota korona ei ainakaan ole helpottanut. Päihteet sekä mielenterveydelliset ongelmat ovat kovasti nostaneet päätään Raumalla, tätä tuskaa, seurantaa sekä ongelmaan puuttumista helpottaisi kouluterveydenhuollon aktivointi kouluissa.

Joka koulussa tulisi olla terveydenhoitaja tavattavissa jokaisena koulupäivänä, sekä aikana jolloin oppilaat ovat koulussa, tämä helpottaisi nuorten mahdollisuuksia ottaa esille myös mahdollisia perheväkivaltaan liittyviä asioita joita ei pysty/uskalla ottaa kotona esille, vieraalle on helpompi puhua vaikeista asioista.

Näillä ajatuksilla lauantaina torille ja sunnuntaina jännittämään vaalitulosta, muistakaahan äänestää.

Tomi Vainio

Kunnallisvaaliehdokas (ps.), Rauma