Lapin pappilan navettaan esihistoriallinen opastuskeskus

Somessa ja muillakin areenoilla on käyty keskustelua Lapin vanhan pappilan kivinavetan katon huonosta kunnosta ja sen remontista. Ymmärrettävästi varsinkin lappilaiset ovat olleet kovasti huolissaan tästä rakkaasta kulttuuriperinnöstään.

Navetan omistavan Rauman seurakunnan kiinteistöpäällikkö jo valaisikin asiaa ilmoittamalla, että remonttisuunnitelmaa laaditaan ja navetan katto kunnostetaan vielä tämän vuoden aikana. Hyvä jos näin on.

Navetalle pitäisi löytää vielä käyttöä. Eihän remontoituja tiloja kannata tyhjänäkään pitää.

Olen ehdottanut, että navettaan perustettaisiin Sammallahdenmäen esihistoriallinen opastuskeskus. Paikka olisi mitä mainioin.

Kun samaan yhteyteen lisätään vielä Lapin kirkon ja lainamakasiinin (museon) opastukset niin kokonaisuus olisi mitä parhain lisä Rauman matkailupalveluihin. Lapin kirkkohan on myös ainutlaatuinen entisaikojen hirrenveistotaidon näytetyö.

Navetan kanssa samassa pihapiirissä olevaan pappilaan voitaisiin sijoittaa matkailijoita palvelevia kahvila- ja muita palveluja. Uskon, että seurakunta ja kaupunki pääsevät kyllä molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen rakennusten tulevasta käytöstä.

Hannu Ollila
kuntavaaliehdokas (kesk.), Rauma