Leijonat näyttää hienoa esimerkkiä yhteistyön ja sitoutumisen voimasta

Talvella Leijonat esittäytyi olympiakultajuhlissa Helsingin Olympiastadionilla. Tänään maanantaina juhlitaan maailmanmestaruutta Tampereen Hakametsässä. Kuva: Jääkiekkoliitto


Suomi säilytti ykköspaikkansa kansainvälisen jääkiekkoliiton rankingissa, kun Leijonat voitti maailmanmestaruuden talvella saavutetun olympiakullan jatkoksi.

Miesten maailmanlistalla Suomen jälkeen seuraavina tulevat MM-finaalissa Suomelle hävinnyt Kanada, Venäjä, USA ja Ruotsi.

Miesten kymmenen kärkeen mahtuvat myös Tshekki, Sveitsi, Slovakia, Saksa ja Tanska.

Sijoitukseen rankingissa vaikuttavat neljän viime kauden sijoitukset MM-kisoissa ja olympialaisissa. Maailmanlistalla on kaikkiaan 56 maata.

Naisten rankingin kärkikuusikossa ovat Kanada, USA, Suomi, Sveitsi, Venäjä ja Japani.

Liput menivät kuin kuumille kiville. Suurin syy on tietenkin Leijonien loistava menestys viime vuosina. Lisänostetta antoi Tampereen uusi monitoimihalli Nokia Areena.

MM-kisat olivat Suomen jääkiekkoliitolle suuri menestys myös taloudellisesti. Kahden kullan kausi takaa sen, että kiekkoliiton sponsoripaketeilla riittää kysyntää.

Ja ei kun uudestaan! Koska Venäjä tunnetuista syistä suljettiin toistaiseksi ulos kansainvälisestä urheilutoiminnasta, saa Suomi jatkaa kisaisäntänä myös vuoden päästä.

Pietarin sijaan MM-kisat 2023 kiekkoillaan Tampereella. Ero tähän kevääseen on, että kakkoskaupunki ei ole Helsinki vaan Latvian Riika.

Kotikisojen tuotto pönkittää jääkiekon poikkeuksellisen vahvaa asemaa Suomessa. Leijonat pysyvät ehkä tärkeimpinä esikuvina. Monet lapset haluavat päästä Jussi Olkinuoran, Mikko Lehtosen ja Sakari Mannisen tavoin joskus MM-turnauksen tähtikentälliseen.

Laji säilyy päättäjien suosiossa. Jäähallirakentamiseen löytyy vastakin rahaa.

Kiekkoliitto voi jatkaa satsauksiaan juniorityöhön ja valmennukseen.

Leijonat näyttää hienoa esimerkkiä yhteistyön ja sitoutumisen voimasta.

Suomen A-maajoukkueella on tuskin koskaan ollut turnauksen parhaita pelaajia. Melkein aina Leijonat on joukkueena ollut enemmän kuin yksilöidensä summa.

Kotikisoissa Leijonat kesti kovat paineet. Jokainen pelaaja hoiti omat hommansa sovitulla tavalla ja uskoi valmennusjohdon laatimaan taktiikkaan.