Leppoisaa talven jatkoa

Hyvä Leena Niemi, kirjoitat juuri kuinka tosiasiat tämän sopulilauman puitteissa ja EU:nkin toimesta hoituvat. Ei mitään toivoa tietotaidon ja parhaimpien kokemusten, näkemysten ja tosiasioiden mukaisesta toiminnasta, taloudesta puhumattakaan.

Metsään ollaan menossa, että pölähtää!

Mihin Suomessakin tarvitaan pariakymmentä puoluetta, jotka kisailevat iänikuisesti vain poliittisesta päätösvallastaan. Koko EU on samassa jätesäkissä.

Ilmastonsuojelun kanssa ei sähköautoilla ole mitään tekemistä.

Polttoainepaineet liikkuvat 200 kilon painealueen molemmin puolin ja vakavissa liikenneonnettomuuksissa tulee pahaa jälkeä. Koko homma hukataan jo nyt käytännössä näiden julmettujen ja täysin tarpeettomien ökyautojen toimesta.

Sama koskee myös tuulimyllyjä, joiden kohtalon ja todellisuuden vuosikymmenien aikana Saksan myllymaisemissa työmatkoillani totesin. Vajaan vuosikymmenen pystyttämisten jälkeen myllymaisemissa oli todella surkean näköisitä.

Pieni trombi tekee jo pahaa jälkeä ja toimii vain omalla korkeudellaan. Aikoinaan tämän totesin ja näin jäljet kotoisissa vaaramaisemassa, jossa se oli puinut paikallisen puustoalueen täysin maan tasalle ja ristiin rastiin niin, että jalkamiehen oli mahdoton läpi kävellä.

Suomenkin ilmastotoimia voidaan käytännössä hoitaa tehokkaasti ja erityisen taloudellisesti, jopa niin, että sitä ei voi enää paremmin tehdä.

Tämä meiltä löytyvä käytännön taso tuntuu olevan jotenkin vierasta, eikä tunnu kiinnostava ketään. Oman projektin olen kotitalousavustuksen oma kukkaroni ja asennustyöni sekä erinomaisten laitetoimittajieni avulla toteuttanut ja toimii odotetusti. Maalämpö, aurinko- ja ydinsähkö ovat varmatoimiset CO2-nolla-asuntomme energialähteet.

Ydinsähkö tässä ja nyt, linnuntietä 10 km päässä laitoksilta on takuuvarma asia ja TVO 3 laitos varmistaa kohta tilanteen. Viimeistään puolen vuoden kuluttua sähkön hinta tulee myös laskemaan.

Juoskaa perässä ja pistäkää öljysäiliönne kierrätykseen.

Kalervo Körkkö