Lisää pyöräteitä, vähemmän yksityisautoilua!

Tiistaisessa Länsi-Suomessa oli artikkeli uudesta Nikulanväylästä. Nyt kun ilmastoasiat ovat suuresti esillä ja Raumakin on mukana Hinku-hankkeessa niin olisi minusta parempi voida lukea suunnitelmia miten kaupunki aikoisi parantaa pyöräilyn mahdollisuuksia Raumalla, eikä siitä miten autoille rakennetaan uusia ja kalliita väyliä.

Jos koululaisten voisi antaa pyöräillä hyviä ja turvallisia reittejä pitkin jo pienestä pitäen kouluihin jäisi heille varmaan matalampi kynnys jatkaa myös aikuisenakin työmatkapyöräilyä. Esimerkiksi Koilahden tieltä puuttuu kevyenliikenteenväylä.

Jos sinne saataisiin pyörätie yhdistyisi Monna ja Kortela, jolloin tien varrella asuvat voisivat turvallisemmin liikkua jalan tai polkupyörällä kaupunkiin tai kouluihin ja lisäksi muodostuisi hieno lähes 10km pituinen yhteinen pyörätien lenkki Lähdepellon kautta, mistä hyötyisivät myös monet kuntoilijat.

Vuorenpeikonpolku on kyllä loistava kuntoilu- ja liikkumisväylä keveylle liikenteelle, mikä on osoitus että joskus on Raumallakin tehty hienoja päätöksiä kevyenliikenteen puolesta, mutta näitä kaivatttaisiin ehdottomasti lisää!

Aarne Hakanen

aktiivinen työmatkapyöräilijä ympäri vuoden