Lukko pääsee haastajana kauteen

Jääkiekkoliiga käynnistyy tänään. Rauman Lukko saa Kivikylän Areenaan vieraakseen paikallisvastustajansa Porin Ässät. Hyvä startti on aina seurojen toiveissa, mutta tällä kertaa se tulisi kummallekin satakuntalaiselle erityiseen tarpeeseen.

Lukko näytti jo vakiinnuttaneen paikkansa Liigan terävimmässä kärjessä, mutta kaksi viime kautta tuotti pettymyksiä. Seura on uudistunut monin tavoin ja vannoo pitkäjänteisyyden nimiin. Tappiokierre koettelisi katsojien kärsivällisyyttä.

Ässät puolestaan teki viime liki puoli miljoonaa euroa tappiota. Talouden, ja seuran jatkon, turvaaminen vaatii voittoja kaukalossa.

Lukon pelaajabudjetti on sarjan ylempää keskiryhmää. Helsingin IFK, Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara muodostavat kärkikolmikon. Sitten tulevat Lukko, Jyväskylän JYP ja Turun Palloseura.

Lukon 2,6 miljoonasta eurosta kohtalainen siivu on kuitenkin kiinni pitkään sairaslistalla olleissa avainpelaajissa, joiden paranemisennuste on epävarma.

Raumalaisjoukkuetta on nuorennettu. Vakaa tarkoitus on antaa kunnon näyttötilaisuuksia nouseville pelaajille. Liigaringistä miltei puolet on pelannut junioriotteluita Lukon paidassa.

Alkavan kauden suurin voitto Lukolle olisikin se, jos Rauma profiloituisi paikaksi, jonne nuoret haluavat päästä kehittymään matkalla kohti maajoukkuetta, NHL:ää ja suuria palkkoja.

Asiantuntijat eivät odota Lukon menestyvän kaksisesti. Jääkiekkoa seuraavat toimittajat veikkaavat Lukkoa runkosarjassa sijoille 7–8. Vedonlyönnissä suomenmestaruudesta Lukon kerroin on kuudenneksi pienin.

Haastajan aseman pitäisi sopia uusiutuneelle joukkueelle oikein hyvin.

Uutta opeteltavaa on myös tv-katsojilla. Liiga näkyy lähivuodet vain Telia TV -palvelussa. Teleoperaattori maksoi tv-oikeuksista sievoisen summan ja yrittää tietysti voittaa takaisin markkinaosuutta liittymissä ja laajakaistoissa.

Perjantai-ilta jännittää takuulla Teliaa, sillä uusia systeemejä ei ehditty kunnolla testata. Kumma kyllä.

”Lukon joukkuetta on nuorennettu. Tarkoitus on antaa tilaa nouseville pelaajille.”