Lukko poimi tähden tyhjennysmyynnistä

Vaasan Sport ryhtyi säästötoimiin, kun pudotuspelipaikka oli karannut käytännössä tavoittamattomiin.
Vaasan Sport ryhtyi säästötoimiin, kun pudotuspelipaikka oli karannut käytännössä tavoittamattomiin. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko vahvisti joukkuettaan sunnuntaina palkkaamalla kokeneen tehopakki Shaun Heshkan. Kaksi suomenmestaruutta voittanut Heshka tuli Vaasasta Raumalle loppukauden sopimuksella.

Lukko halusi puolustukseensa loukkaantumisten ja sairastumisen varalta lisää leveyttä. Särkymisvaraa kuten urheilujohtaja Kalle Sahlstedt luonnehti.

Perusteltu peliliike Lukolta. Raumalaisjoukkue johtaa sarjaa, joten finaalipaikka on realistinen tavoite.

Mikäli Lukko menee ”päätyyn saakka” kuten kaksi vuotta sitten, edessä voi olla runkosarjan jälkeen jopa parikymmentä kovaa ottelua.

Vaasan Sport tiedotti viime lauantaina, että seura aikoo myydä tai vuokrata ”joitakin pelaajiaan” loppukauden ajaksi. Kyse on säästötoimenpiteestä.

Maanantain iltapäivän tieto oli, että Sport päästää koko avauskentällisensä pois. Maalivahti siirtyi Tapparaan, Heshka tuli Lukkoon, loput neljä lähtevät ulkomaille.

Liigan peränpitäjäksi jumiutunut SaiPa on myös luopunut avainpelaajistaan. Voi veikata, että lisää uutisia saadaan ennen siirtorajan umpeutumista keskiviikkoiltana.

Tyhjennysmyynnit ovat mahdollisia, kun ensi kauden sarjapaikka ei ole vaarassa.

Tuskin Sport olisi edes harkinnut näin monesta huippupelaajasta luopumista, jos edessä voisivat olla karsintapelit Mestiksen kärkijoukkuetta vastaan.

Toistaiseksi kuitenkin mennään Amerikan-malliin eli kaikilla Liigan osakasyhtiöillä on paikka sarjassa.

Liigakarsinnat pelattiin viimeksi kymmenen vuotta sitten. Ilves säilytti silloin paikkansa pääsarjassa.

Liigasta on poistunut sen jälkeen kaksi joukkuetta. Blues meni konkurssiin, Jokerit lähti Venäjän liigaan. Tilalle on nostettu Sport, KooKoo ja Jukurit – kaikki ilman karsintoja.

Blues ja Jokerit pyrkivät nyt takaisin, mikä nostaisi joukkuemäärän seitsemääntoista.

Se on liikaa Liigaa nykymallilla.

Liigan pitää kehittää uusi suomalainen malli, joka vahvistaa Liigan vetovoimaa kansainvälisessä kilpailussa, turvaa seurojen taloutta – ja pitää urheilun kunniassa.