Lukolla tuloksen tekemisen kausi

Suomen seuratuin palloilusarja, jääkiekon Liiga, käynnistyy ylihuomenna torstaina. Rauman Lukko avaa kautensa Porissa Ässien vieraana perjantaina ja saa heti perään lauantaina Äijänsuolla vastaansa Ilveksen.

Länsi-Suomen ennakkojutuissa viime sunnuntain lehdessä Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei suostunut sanomaan ääneen, että nyt olisi pakko menestyä.

Lopussa saadaan mitään mitä ansaitaan, sanoi raumalaisjoukkueen vastuuvalmentaja Virta.

Siinä hän on oikeassa. Mitaliin vaaditaan pudotuspeleissä vähintään yhdeksän voittoa, mestaruuteen minimissään kaksitoista voittoa.

Ja pudotuspeleihin pääsemiseksi on sijoituttava riittävän hyvin 60 ottelun runkosarjassa.

Päävalmentaja on saanut muokata joukkuetta ja sen toimintaa mieleisekseen riittävän kauan. Virralla alkaa kolmas kausi. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy ensi kevääseen.

Selvää on, että projektissa alkaa nyt tuloksen tekemisen kausi.

Hyvänä tuloksena voisi pitää runkosarjassa sijoitusta kuuden parhaan joukkoon – mistä raumalaisjoukkue jäi viime kaudella kahden pisteen päähän – ja välieräpaikkaa.

Lukon tulobudjetti on Liigan viidenneksi suurin, seurayhtiön ilmoituksen mukaan 8,4 miljoonaa euroa. Oulun Kärpät ja Helsingin IFK pyörittävät jo 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

HIFK ja Kärpät käyttävät pelaajapalkkoihin yli 3 miljoonaa euroa, Tappara melkein 3 miljoonaa.

Seuraavan ryhmän muodostavat Lukko, TPS, Ilves, KalPa ja JYP.

Ei yllätys, että asiantuntijoiden ennakkoarvioissa kärkipaikoilta löytyvät juuri nuo joukkueet. Lukon sijoitushaarukaksi veikataan yleisimmin 5–7.

Meillä on hyvät mahdollisuudet, todennäköisyydet ovat paremmat, kun on hyviä pelaajia, muttei se ole mikään takuu, sanoi Lukon kapteeni Tapio Laakso.

Ei todellakaan. Viime kaudella mestariksi ylsi HPK, vaikka joukkue oli yksi halvimmista.

”Todennäköisyydet ovat paremmat, kun on hyviä pelaajia, muttei se ole mikään takuu.”