Maamme rikkaus on sen monikielisyys

Olemme valitettavasti saaneet kuulla kuinka eduskunnan yksi puolue, perussuomalaiset eivät vieläkään ymmärrä, että maamme on kaksikielinen.

Kun maailmalla on suuri kriisi ja olemme suurten haasteiden edessä, niin kyseinen puolue ei keksi mitään muuta ulostuloa kuin kyseenalaistaa Suomen historiaa sekä kielten opiskelua.

Suomessa on myös kolme virallista saamenkieltä, onko näin, että nämäkin alkuperäiskansan kielet ovat heidän kiellettyjen listalla?

Suomi on osa pohjoismaita - emme halua kuulua itänaapuriimme, joka horjuttaa nyt koko Eurooppaa ja omien kansalaistensa tulevaisuutta.

Ei ole olemassa pakkoruotsia, sen sanan on keksinyt vain ja ainoastaan tämä kyseinen puolue. On olemassa vain ja ainoastaan maamme toinen kansalliskieli, ruotsi minkä opiskelu edesauttaa myös muiden kielten oppimista.

Eri kielten opiskelu edesauttaa myös työllistymistä, niin kotimaassa kuin ulkomailla, tämän on todennut lukuisat suomalaiset kuin myös luonnollisesti kansainväliset yritykset.

Meidän kaikkien asenteilla on myös merkittävä rooli siihen millaisen kuvan annamme ruotsinkielestä lapsille ja nuorille. Voin siis vain todeta, että on erittäin surullista, kun yhdessä puolueessa ei haluta suhtautua kielten opiskeluun positiivisesti.

Onneksi meillä on kaksikielisten kaupunkien ja kuntien lisäksi lukuisa määrä kielisaarekkeita ympäri Suomea. Näillä paikkakunnilla on myös ruotsinkieliset päiväkodit ja koulut sekä ajanmukainen suhtautuminen kaksikielisyyteen.

Nämä kielisaarekkeet ovat; Oulu, Jyväskylä, Tampere, Lahti, Hämeenlinna, Kotka, Pori, Tuusula, Vihti, Kaarina ja monia muita. Perussuomalaisilla ei mennyt niin kuin Strömsössä! Haluan esittää kiitokset, niille kaikille eduskuntapuolueille, jotka RKP:n lisäksi kyseenalaisti perussuomalaisten negatiivista suhtautumista maamme kieliopetusta sekä kaksikielisyyttä kohtaan.

Vi skalla bygga detta samhälle tillsammans och på ett positivt sätt.

Ida Susi

RKP:n eduskuntavaali- ehdokas Satakunnassa