Maauimalaremontti kysyy talkoohenkeä

Uusittu ja entistä ehompi maauimala on lopputuloksena, jos asiat etenevät suunnitellusti Rauman kaupungin ja yrittäjä Riku Räsäsen välillä.

Sopimukset uimalan pyörittämisestä, remontoimisesta ja alueen vuokraamisesta ovat huomenna kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Asia punnitaan aina valtuustossa saakka, koska kokonaisuus sisältää pitkän vuokrasopimuksen ja määrärahapäätöksen.

Kun nämä ratkaisut on nuijittu, on raumalaisten aika näyttää, kuinka tärkeänä Otanlahden helmeä lopulta pidetään.

Maauimalan remonttiin on luvassa julkisista varoista 1 miljoonan euron potti.

Todennäköisesti aivan tuolla summalla ei uimalaa kunnosteta sellaiseksi, mitä raumalaisyrittäjä Räsänen on visioinut.

Jo viime marraskuussa Räsänen kertoi ideoistaan (LS 23.11.2016). Muun muassa altaan vesi vaihtuu merivedestä lämpimäksi vesijohtovedeksi ja itse allaskin kokee muodonmuutoksen.

Mahdollisina oheispalveluina mainittiin kuntosali ja sauna sekä kenties avantouinti talvella. Räsänen itse tiivisti näkevänsä maauimalan puistona, jossa on vettä.

Asioiden edelle ei kuitenkaan vielä kannata mennä. Hienojen suunnitelmien toteuttaminen kysyy paikallista talkoohenkeä, sillä hankkeen tueksi tarvitaan rahoittajia.

Tämän Räsänen on reilusti kertonut jo ennakkoon. Nähtäväksi jää, innostuvatko ihmiset ja yritykset lähtemään samalla tavalla yhteiselle asialle kuin koko Suomi osallistui Uusi lastensairaala 2017 -hankkeeseen.

Tukea hanke tarvitsee, se on selvää. Kyse ei ole rahasammosta, joka takoo ylläpitäjälleen tuntuvia voittoja. Päinvastoin, lipunhinnan on pysyttävä kohtuullisena, jotta käyttäjiä riittää.

Merikaupungissa on vuosikausia vaadittu kuuluvin äänenpainoin maauimalan kunnostamista. On pettymys, jos vaatimukset vaimenevat siksi, ettei kukaan halua raottaa omia taskujaan.

”Tukea hanke tarvitsee, se on selvää.”