Mari Leppänen piispaksi muutosten keskellä

Maailma mullistuu hämmentävällä tavalla. Sairaudet, ilmasto ja tekninen kehitys muuttavat jokaisen ihmisen elämää. Tällaisessa maailmassa kirkko elää - myös arkkihiippakunnassa.

Valittavan piispan tehtävässä tarvitsemme kaitsijaa, jolla on mahdollisuus tuoreilla silmillä kohdata uusi aika. Kannatamme Mari Leppästä arkkihiippakunnan piispaksi. Hänellä on herkkyyttä ja taitoa toimia muutosten keskellä ja asettua kyselijöiden rinnalle.

Iloitsemme siitä, että Mari Leppäsen elämä ja koulutus ovat kuin valmistautumista piispan tehtävään. Hengellisessä elämässään hän on kokenut lapsenuskon, mullistuksia ja perusturvan, joka kaikille kristityille kuuluu. Siitä nousee rukouksen merkitys ja hiljentymisen arvostus kiihkeän menon keskellä. Nyt tarvitsemme hengellistä johtajaa, joka uskaltaa uudistaa kirkkoa sen omista perusteista lähtien.

Pidämme suurena ansiona Mari Leppäsen toimintaa kapitulissa ja tiedotustehtävissä, jotka antavat tuntuman kirkon laajemmista yhteyksistä. Samalla hän on perehtynyt käytännössä piispan hoidossa olevien seurakuntien tilanteeseen.

Piispa on usein temppelin harjalla, kun yhteiskuntasuhteita hoidetaan. Siinä tarvitaan hengellisiä eväitä, yhteiskunnan tuntemusta ja yhteyksiä yli rajojen. Elämänkoulussa Mari Leppänen on kouliintunut tähän monin tavoin niin yliopistossa kuin oman elämänsä arkitilanteissa.

Tarvitsemme Marin tuoreutta arkkihiippakunnassa!

Tapio Seppälä

rovasti, Luvia

Ilona Koivisto

pastori, Pori