Masentavaa, että maamme johto hyväksyy EU:n sääntöjen rikkomisen

Turun Sanomien uutispäällikkö Rami Nieminen kirjoittaa (9.1.): Olen lukenut EU:n viimekesäistä elpymispakettia. Se on täynnä ympäripyöreyksiä ja tulkinnanvaraisuuksia. Julkisessa keskustelussa on yhä avoimemmin myönnetty, että koronapaketissa ei sittenkään ole kyse koronasta, vaan eteläisten talouksien pelastamisesta. Se ei välttämättä riko EU:n omia sääntöjä, mutta ne onkin kirjoitettu ympäripyöreyksin ja tulkinnanvaraisuuksin.

Mielestäni on masentavaa, että maamme nykyjohto vastaan sanomatta hyväksyy sen, että EU rikkoo omia sääntöjään. Vedotaan siihen, että EU-säännöt kuin vahingossa on kirjoitettu ympäripyöreyksin ja tulkinnanvaraisuuksin.

Pääministerin haastattelutunnilla viime sunnuntaina Sanna Marin (sd) kuvaili elpymispakettia "kertaluontoiseksi". Vielä kesällä kertaluontoisuus ymmärrettiin ainutkertaiseksi. Nyt Marin täsmensi sen tarkoittavan, että seuraavasta vastaavasta paketista pitää sopia erikseen.

Kertaluontoisia olivat myös ERVM ja ERVV. Euroopan vakausmekanismin piti varmistaa, että tällaisia kertaluontoisia paketteja ei enää tarvita.

Yrjö Saraste