Matkailukaudesta odotetaan hyvää


Enemmistö suomalaisista aikoo matkailla kotimaassa tänäkin kesänä, näin selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kotimaanmatkailuun innostaa helppous, kohtuullinen hintataso ja halu tukea paikallisia yrittäjiä.

Yli kolmasosa suomalaisista odottaa kotimaanmatkailulta eniten luontoa ja kauniita maisemia. Lisäksi matkailijoita houkuttelevat kotimaassa muun muassa lähiseutujen retket, tapahtumat ja elämykset kaupunkikohteissa.

Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen kotimaan matkakohteiden tarjonta, myös kulttuurin ja tapahtumien osalta, on kunnolla auki.

Myös Rauman suosio matkailukaupunkina tulee tänä kesänä kasvamaan entisestään, ennusti toukokuussa alussa Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen Länsi-Suomessa (LS 7.5.22).

Suomalaiset tekevät Villasen mukaan matkapäätökset yhä koronan takia viime tipassa, ja se suosii kotimaan matkailua.

Rauma tuo itseään tänä kesänä esiin viidellä teemalla. Mukana ovat maailmanperintökohteet Vanha Rauma ja Sammallahdenmäki sekä Kylmäpihlajan majakka, Rauman 580-vuotisjuhlavuosi ja Rauman taidemuseon näyttelyt.

Jos heinäkuussa kaupunkiimme suuntaavat kotimaiset matkailijat, odotetaan elokuussa kahden vuoden tauon jälkeen jälleen ulkomaalaisia matkailijoita.

Matkailu Suomessa nähdään helppona, edullisena ja Venäjän hyökättyä Ukrainaan myös turvallisena vaihtoehtona.

Kotimaassa matkaillaan myös siitä syystä, että suomalaisilla on aito halu tukea paikallisia matkailualan yrittäjiä. Kotimaanmatkailu on vastuullista paitsi ympäristön, myös suomalaisen työn tukemisen näkökulmasta. Jokaisella kotimaanmatkalla on vaikutusta matkailuyritysten elinvoimaisuuteen.

Pienen usvapilven matkailukesän ylle on nostanut polttoaineen hinta. Suomalaiset tekevät yhä harkitumpia matkasuunnitelmia, välttävänsä pitkiä automatkoja ja etsivänsä kohteita yhä lähempää tulevana kesänä. Moni matkailija aikoo myös suosia kulkuvälineenä junaa. Valitettavasti Raumalle ei ainakaan lähitulevaisuudessa junalla pääse.