Merkityksellinen harrastaminen arjen pakopaikkana

Kesä on jälleen ohitse ja syksyn kiireet alkavat. Työrintamalla on kiirettä, lapset käyvät koulua ja arki alkaa täyttyä vähän kaikenlaisesta. Jossain kohtaa alamme taas pohtia, että tätäkö tämä on?

Loppukädessä kysymys on siitä, mitä haluaa elämältään ja mikä saa sinut onnelliseksi. Meitä ihmisiä on erilaisia, ja jokainen osaa täyttää arkeaan parhaaksi näkemällään tavalla. Ja yhtään väärää tapaa ei ole.

Ehdotan kuitenkin jokaiselle ainakin välillä menemään yksinään paikkaan, jossa saa rentoutua ja ajatella ja pohtia sitä, mitä haluaa elämältään.

Osalle vastaus löytyy merkityksellisestä harrastuksesta. Sellaisesta, jossa pystyy vaikuttamaan positiivisesti ympärillemme mutta myös kehittymään itse. Sellaisesta harrastuksesta, jossa on samanhenkisiä ihmisiä tähtäämässä yhteiseen maaliin.

Harrastuksesta, jolla on paikallista historiaa ja valmista yhteisöllisyyttä ja verkostoja, kulttuuria ja tapoja tehdä asioita – arvoja, jotka ohjaavat toimintaa. Ja samaan aikaan siitä saa vielä nautintoa elämälle.

Faktahan on, että moni näistä kohdista sopii monenlaiseen harrastukseen ja yhteisöön.

Itselleni kuitenkin valinta oli liittyä nuorkauppakamariin. Olen saanut olla mukana jo vuodesta 2013, ja sinä aikana on ollut monenlaista.

Olen päässyt vaikuttamaan alueen tunnettavuuden kehittämisessä, vienyt kaupungin erinomaisuuden ilosanomaa muualle, koittanut parantaa alueen houkuttelevuutta, kertonut työllistymismahdollisuuksista ja ollut mukana kehittämässä nuorten asioita Raumalla.

Harrastuksemme kauttaolemme toteuttaneet viimeaikoina mm. Misä Mnää Ole -lautapelin ja Urastartti-rekrymessuja, lastenvaaleja jne.

Joskus toimintamme kuulostaa salaseuralta, mutta tällä hetkellä toimintamme on voimissaan ja näkyvää. Isoimpana kruununa on Rauman kaupungin myöntämä vuoden nuorisotekopalkinto 2021. Toimintamme on saanut arvostusta myös kansallisella, Euroopan ja toivottavasti pian maailman tasolla.

Yksin moiseen ei kukaan pysty, mutta yhdessä hyvällä porukalla toinen toistamme tukien, onnistumme.

Väitän, että toimintamme kulmakivi on se, että olemme vahvasti mukana kehittämässä yksilöjä samalla kun luomme yhteisössämme vaikuttavaa ja parempaa huomista. Tämä on se ydin, joka saa minut innostumaan toiminnastamme yhä uudestaan.

Raumalla on muutenkin alkanut olla hyvää tekemisen meininkiä. Jatketaan sitä yhdessä.

Raumalainen kulttuuri ja tekeminen alkavat olla käsite, ja sillä on valtavaa voimaa. On harrastuksemme mikä tahansa Raumalla, niin väitän että pelaamme yhteiseen maaliin, ja intohimonamme on päivä kerrallaan pikkuisen parempi Rauma!

”Joskus toimintamme kuulostaa salaseuralta, mutta tällä hetkellä toimintamme on voimissaan ja näkyvää.”

Rauman Nuorkauppakamari Ry:n jäsen, puheenjohtajaehdokas 2023.