Metsät yksi Suomen menestymisen selkäranka edelleen

Metsä Group, emoyhtiönään metsänomistajien Metsäliitto, on saanut luvan ja päättänyt perustaa Kemiin uuden, miljardiluokan puunjalostustehtaan. Tämä on siis ollut metsänomistajien, puun kasvattajien tahto.

Päätöstä ovat kilvan kiittäneet maamme menestyksestä vastuuta kantavat tahot. Myös hallitus. Vaan ainakin yksi on joukosta poissa: luonnonsuojelijat. Ne, jotka eivät ymmärrä, että pelkkä suojelu ei riitä. Luontoa pitää myös hoitaa. Ja edistäähän tämä hanke hallitusohjelman mukaisia ja nykyisiä tavoitteita.

Mikähän on siis Vihreiden kanta? Ja puheenjohtaja Ohisalon, hallituksen jäsenen? Voidaanko luottaa, että Vihreät tai sen jäsenet eivät asetu poikkiteloin puun hankinnassa tai tuotannossa? Ilman puutahan tehdas ei toimi, työllistä eikä kasvata kansantalouttamme.

Toivottavasti en maalaa turhaan piruja seinälle. Mutta kun esimerkkejä löytyy. Vakuuttavaa ja reilua olisi, jos Vihreät ilmoittaisivat jo tässä vaiheessa erottavansa jäsenistöstään mahdolliset kapulamiehet. Tai eroavansa hallituksesta sen ohjelman vastustajina.

Vihreiden julkista kantaa odotellen

Esko Eela

teollisuusneuvos, Säkylä