Mieluummin Poriin?

Kirjoittajan mukaan raumalaiskommentit lastenpsykiatrian siirrosta Poriin eivät ole olleet positiivisia. Kuvassa näkyvää
Kirjoittajan mukaan raumalaiskommentit lastenpsykiatrian siirrosta Poriin eivät ole olleet positiivisia. Kuvassa näkyvää Kuva: Pekka Lehmuskallio

On aivan pakko ihmetellä rekrytoija Marika Pöyri-Pirkolan kommentteja koskien Rauman lastenpsykiatrian poliklinikan toimintojen siirtämistä Poriin (LS 7.11.).

Ensinnäkin ihmettelen tietoa, jonka mukaan monet Rauman 130 potilaasta ja heidän perheistään todella kulkevat palveluiden perässä mieluummin Poriin.

Täällä Raumalla kommentit ovat olleet täysin päinvastaisia ja huoli käyntien järjestämisestä arjessa suuri.

Toiseksi lastenpsykiatrian toimintojen siirtämistä Poriin on suunniteltu julkisuudelta salassa jo vuosia.

Tämä tieto ammattilaisten keskuudessa on merkittävästi vaikuttanut siihen, että halukkuutta hakeutua töihin Rauman toimipisteeseen ei ole ollut. Kaikki työntekijät eivät ole halukkaita kulkemaan töihin Poriin, saatika muuttamaan sinne.

Valitettavasti on todennäköistä, että motivaatio avun hakemiseen ja hoitoon sitoutuminen, ei palveluiden karkaamisen myötä tule monen perheen kohdalla riittämään. Samalla myös jo nyt resurssipulasta kärsivät peruspalvelut tulevat entisestään kuormittumaan.

Surullisinta on se, että eniten tulevat kärsimään lapset, jotka aina ovat lopulta aikuisten ratkaisujen varassa.

Päätökseen pettynyt