Mihin hamstraus kauppaostoksilla oikein perustuu?

Jatkuvasti työtä tekevänä pääsin kauppaan viime viikolla keskiviikon jälkeen vasta sunnuntaina. Minulla on kolme lasta ruokittavana ja viimeinen wc-paperirullakin oli vedetty loppuun. Edessä oli ankea parin tunnin metsästys vessapaperista ja ruuasta.

Ei hyvä tavaton! Mikä teitä raumalaisia vaivaa? Ihan kuin maailmaloppu olisi nyt tullut!

En vähättele yhtään tilanteen vakavuutta, mutta järki pitää olla kädessä. Meillä on perheitä ja koteja jotka eivät pääse ”hamstraamaan”, vaan ovat pakkotilanteen takia töissä ja heidän lapsensa jäävät ilman ruokaa.

Kuulin siinä samassa, että Prismassa rouvat olivat tapelleet viimeisestä jauhelihapaketista, samaan aikaan kun katson nyt, torstaina klo 17, että Prisman parkkipaikka ei ainakaan tyhjyyttä ammottanut, kun ajoin ohi.

Kauheaa mekastusta ja polemiikkia, mutta kaikki ajautuvat samaan aikaan kauppaan ja ryhmäkoko 10 on aika nopeasti täynnä.

Mihin tämä vessapaperin hamstraus perustuu? Siihenkö, että USA:n väki hamstrasi sitä? Sitä ei voi syödä, siitä ei tehdä pottumuusia tai soosia. USA ei käsittääkseni tuota paperia, vaan heidän wc-paperit tulevat Kiinasta. He pelkäsivät tuonnin loppuvan ja paperin loppuvan. Suomessa tehdään vessapaperia.

Nyt amerikkalaiset hamstraavat aseita…. alatteko hamstrata pesäpallomailoja ja puukkoja?

Käsidesi? Vesi ja saippua on oikea lääke. On ollut aina! Edes Noro-virukseen ei tepsi käsidesi, vaan saippuapesu.

Sitten on ollut puhe, millä pinnoilla virus elää. Muovi, teräs, metalli ym.; virus elää noin kolme vuorokautta. Paperi; noin kolme tuntia. Kaikki kaupoissa on pakattu muoviin, jokainen hypistelee niitä. Paperipusseja ei ole tarjolla kuin tuoreleipomotuotteisiin; ei vihanneksiin ja hedelmiin, joka olisi myös ympäristöystävällistä ja ilmastonmuutosta kohentavaa.

Rajat on kiinni; vain tärkeäksi luokitellut pääsevät läpi ja rahti. Miksi turvapaikanhakija pääsee läpi?

SH