Miksei koronapassia säädetty lailla pakolliseksi?

Se olisi säästänyt monet hankaukset ja takistukset, kun se olisi kaikille pakollinen. Nyt on paljon ihmisten joukossa niitä, jotka eivät ole rokotusta ottaneet, ja vielä paljon enemmän niitä, jotka tekevät myyräntyötä, jotta ihmiset luopuisivat rokotteen ottamisesta.

Eli se on jätetty ihmisten itse päättää, ottaako hän sen rokotteen, vai eikö? Miksi se on niin, on hyvä kysymys, mutta kuka siihen antaisi järkevän vastauksen? Minä muistan hyvin, kun joskus 70-luvun lopulla maassamme oli suuri lapsihalvauksen uhka. Silloin mentiin ottamaan siihen tilkka vastalääkettä, joka otettiin sokeripalan kanssa.

Se ymmärtääkseni oli kaikille pakollinen ja se myöskin otettiin ilman vastaanhankausta. Tällä toimenpiteellä estettiin silloisen "viiruksen" leviäminen kansan keskuuteen. Eikö nyt olisi voitu tehdä se sama operaatio, ja olisi säästytty tältä hallitsemattamalta "vastaanhankaukselta".

Yksi keino olisi vielä ollut, joka olisi purrut mielestäni hyvin. Olisi kielletty sairaanhoito rokottamattomilta, jolla olisi se ollut mahdollista jo saada. Ehkä tämä olisi saanut ihmiset harkitsemaan toisin rokotuksen välttämättömyyttä. Juuri nyt on se aika, jolloin rokottamattomat täyttävät sairaaloiden hoitopaikat.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni