Miksi minun pitäisi lakkoilla?

SAK on aloittamassa työtaistelut hallitusta vastaan, koska työntekijöiden etuja ollaan heikentämässä. Täytyykö minun, joka en liittoon kuulu, osallistua niihin? Jos osallistun, saanko apua ammattiyhdistykseltä jos sitä tarvitsen?

En saa, koska en ole jäsen, mutta silti minun pitäisi nyt tukea AY-liikkeen opposition avuksi tehtyä työtaistelua.

Hallitus mahdollistaa sen, että ensimmäinen sairaslomapäivä voi olla palkaton. Lopullisesti asia päätetään vasta seuraavissa työehtosopimus neuvotteluissa ihan samalla tavalla kuin monet edut kuten palkankorotukset.

Irtisanomissuoja ei heikkene muilla kuin niillä, joilla on asennevamma käydä töissä ja heillekin annetaan kolme varoitusta ennen potkuja. Lakko-oikeutta heikennetään ainostaan poliittisten lakkojen osalta ja se on oikein. Tämänkin kertainen työtaistelu haisee puhtaasti opposition politiikkaa tukevalta toimelta.

Paikallista sopimista edistetään. Koskee lähinnä niitä yrityksiä, jotka eivät kuulu työntajaliittoihin. Näissäkin yrityksissä valitaan työntekijöiden edustajat neuvottelemaan työnantajan kanssa.

Määräaikaisuutta pidennetään, mutta samalla hallitus puuttuu ketjuttamiseen, mikä on tähän asti ollut mahdollista.

Ansiosidonnaista päivärahaa porrastetaan. Jos sillä saadaan ihmiset aktivoitua nopeammin töihin, parempi se on kuin edellisen hallituksen työttömien kyykyttämiseltä vaikuttanut töiden hakeminen useita kertoja kuukaudessa.

Hallitus ei puuttunut Perussuomalaisten tahdon mukaisesti liittojen verovapauksiin ja jäsenmaksujen verovähennyksiin.

Nykyisessä tilanteessa ehkä olisi pitänyt?

Niin täytyykö minunkin lakkoilla?

Jooa Raja-aho

Perussuomalaiset, Eurajoki