Miksi Suomea myydään?

Oli taas kerran aamusella, ilo syntyä Suomeen. Kukonlaulun aikaan aamun aviisin poiminta postilaatikosta, aamujumppa päälle ja sitten kahvipöytään aviisin etusivun käsittelyyn.

Korona on meillä hyvässä mallissa, muualla ei niinkään hyvin. EU:kin pyrkii pysyttelemään maailmankartalla, joskin haastavaa tuntuu olevan.

Aviisin sivulla 11 päästiin ajankohtaisiin kotimaan talousasioihin. Vihdoinkin talousoppineet ottavat kantaa suomalaiseen perisyntiseen tapaan myydä yrityksiään, tai vähintään päätösvalta rajojen ulkopuolelle.

Suomi on siis alistumassa uuteen kolonialismiseen malliin. Ikiomat poliitikkomme kutsuvat sitä investointihakuisuudeksi Suomeen.

Suomea myydään siis palaa kerrallaan hiljaa hiipien, kuin rosvot Kardemumman yössä. Kaupaksi käy maaomaisuus, teollisuuslaitokset, asunnot, suomalainen osaaminen, kaikki infra liitynnäisineen. Näitä elementtejä on myyty, myydään ja tullaan myymään, ellei sille laiteta stoppia.

Onko mitään enää pelastettavissa? Kyllä varmasti on, jos on halua ja tahtoa tehdä se.

Kuka, tai mikä oli se, joka sotki Suomen tähän uuskolonialismin suohon. Kyllä, me suomalaiset…omistajat, johtajat, poliitikot ja me duunarit. Kaikki me yhdessä, joskin eripuraisina.

Yritysmaailmaan on saatava suomalaisia lisäpäitä omistajuuteen. On ymmärrettävä, että kilpailijat ja häiriköt ovat rajojemme ulkopuolella. Jos ne ovat, tai niitä suvaitaan rajojen sisäpuolella, niin siinä on tuhon tie avoimena.

Lakiin pitää saada muutos, joka kieltää uuskolonialismin.

Olemme suomalaisia ja me olemme omammelaatuisina parhaimmillamme. Apinoimalla muita olemme tuomittuja epäonnistumaan. Pitää tiedostaa maailman trendit, mutta valita oma tie.

Malliksi sopii duunariosakkuus. Missään sen etuja ei ole tiedostettu, eikä siten myös käyttöönotettu. Eikä oteta myöskään Suomessa, mikäli vähänkään tunnen työmarkkinajärjestelmää. Ajatus joko vaietaan kuoliaaksi, tai kynnetään maan syvyyteen.

Duunariosakkuusjärjestelmä käynnistyy ennen kaikkea yksilötason oivalluksella ja laajeten yhteisölliseksi ryhmäpaineeksi. Sen toteutus mahdollistuu nimenomaan Suomessa, mutta se voi toteutua myös muualla. Nyt etupelto pitää ottaa haltuun ja tehtävä kylvös.

Siitä kehittyy suomalainen Sampo, miltei ikiliikkuja. Keltään ei oteta mitään pois, vaan kyseessä on todellinen mahdollisuus koko kansalle.

Me osaamme, me tiedämme, me teemme sen.

”Suomi on siis alistumassa uuteen kolonialismiseen malliin. Ikiomat poliitikkomme kutsuvat sitä investointihakuisuudeksi Suomeen.”

Hannu Valtonen

auktorisoitu saaristolaivuri