Missä viipyy Rauman junayhteydet?

Raumalle tarvittaisiin kipeästi mahdollisuus junalla matkustamiseen. Raiteetkin ovat jo valmiina, enää puuttuu päätös rakentaa juna-asema. Lähtökohdat ovat siis melko hyvät, joten miksi enää odottaa?

Jos ajatellaan esimerkiksi opiskelijoita, junayhteydet olisivat kuin lottovoitto heille. Harva opiskelija omistaa omaa autoa. Miten sitten käydä nopeilla viikonloppuvierailuilla kotikotona?

Junalla kulku muihin kaupunkeihin nopeuttaisi matkustamista. Myös matkustusajan voisi käyttää hyödyksi, kun voi itse vain istua kyydissä.

Lisäksi ilmastohuolet nousevat esiin. Ihmisten pitäisi vähentää esimerkiksi omaa autoilua, joten mikä olisi parempi tapa kuin kulkea pidemmät matkat joukkoliikenteellä ja nimenomaan ympäristöystävällisellä junalla?

Bussikortti on helppo vetää esiin, kirjaimellisesti. Kuitenkin jos on vähänkään linja-autoilla matkustanut, tietää ettei se ihan niin sutjakasta ole. Bussiaikataulut ovat sitä sun tätä ja hinnatkin kohoavat taivaisiin lyhyilläkin matkoilla.

Junamatkustaminen tuo säännöllisyyttä, ja hinnat ovat usein maltillisemmat. Toki junassa istumisesta on silti valmis maksamaan enemmän kuin pienessä bussissa nököttämisestä.

Totta kai joku voi olla sitä mieltä, että Raumalla ei olisi tarpeeksi käyttöä junalle ja että se ei olisi kannattavaa. Kuitenkin Suomessa on monia paljon Raumaa pienempiä paikkakuntia, joihin pääsee junalla. Junayhteydet voisi myös nimenomaan lisätä kävijöitä Raumalla. Kun matkustamiseen ei kuluisi kaikki aika, sitä jäisi itse kohteeseen tutustumiseen.

Turhautunut odottamaan