Mopoista niin hirvittävää melua, ettei nukutuksi saa

Mopoilijoiden ja kevytmoottoripyörien aiheuttama valtavan kovaääninen häirintä yltyi torstai-iltana äärimmilleen Eurajoen keskustan koulun tienoilla. Viimeinen häiritsijä poistui vasta vähän puoliyön jälkeen. Joku sankari revitteli pari päivää aiemmin Metsolan alueella pitkään aamulla ennen kello viittä.

Pojat revittelevät koulun pihamaalla, ajavat osaa pururataa ja keulivat Runkotietä satojen metrien matkan rajulla ylinopeudella, arviolta 60-80 km/h. Alueella on 30/40 km/h nopeusrajoitus ja tasa-arvoiset teiden risteykset. Vuosittain näyttää kasvavan uusi melua aiheuttava sukupolvi.

Uskon, että tämä kirjoitus ei tavoita häiriön aiheuttavia nuoria. Siksi osoitan pyynnön nuorten vanhemmille. Te tiedätte, millaisilla äänenvaimentimilla ja viritysosilla omat poikanne ovat moponsa virittäneet kulkemaan yli rakenteellisen nopeuden.

Keskustelkaa lastenne kanssa mopojen laillisuudesta ja vaaroista, jota kovavauhtiset ajot tasa-arvoisissa risteyksissä aiheuttaa. Puuttukaa lastenne iltaiseen ajeluun.

Uskon,että joukossa on viritettyjä kevareita, joiden tehot ovat niin suuria, että kuljettajan ajolupa ei sellaisen kuljettamiseen oikeuta. Myöskään mopokortit eivät riitä näiden ns. mopojen ajo-oikeuteen.

Poliisin tulisi aktivoitua ja tulla keskustelemaan nuorten häiriköiden kanssa. Kokoontumispaikkoina ovat ainakin lukio, keskustan koulu, kunnantalo ja Eurajoen portti.

Valvontaa pitäisi tehdä myös parilla siviilipoliisiautolla. Ratsatkaa mopoja ja kevareita tarkastamalla niiden tekniikan laillisuus.
Meillä alueen asukkailla on mahdotonta nukkua tässä hirvittävässä melussa. Tilanne on kestämätön, moni joutuu heräämään aikaisin aamulla työn vuoksi.

Timo Suominen
Eurajoki