Musta Joutsen Vanhuksen monet ongelmat

Viikonloppu ja ihana aurinkoisen keväinen päivä. Pyhäjärven laineilla, järven jonka rantoja osittain kiertää hento jäinen rinki, joutsenpariskunnat tanssivat keväisiä tanssejaan.

Kuuluu iloinen joutsenten kaakatus jota myös paikalle saapuneet valkoposkihanhet omiaan touhuten pysähtyvät välillä seuraamaan. Vastarannan turvepehku-kattoisen saunan laiturilla käy pariskunta ihailemassa kaunista järvimaisemaa tuulen kantaessa raikasta tuoksuaan pariskunnan nenään.

Ja kuinka ihanaa on seurata omien lapsien iloista leikkiä, leikkiä jonka seurauksena vesipisaroista muodostuu auringonvalon säteiden niihin osuessa pienoinen sateenkaari.

Kaunista, vaan idyllin rikkoo, kun kuulijan korvaan autoradiosta särähtää uutinen: ensimmäinen suomalainen on kuollut koronaan.

Niin, on ylipäätään surullista kuinka raskaista uutisista joita pitkin Eurooppaa kuulee huolimatta kaikki ihmiset eivät ole ymmärtäneet tilanteen vakavuutta vaan jatkavat elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Voisi hyvin luetella lukuisia esimerkkejä vaan eipä tässä taida olla tarvetta.

Itseä on asiat painanut niin että on tuntunut kuin eläisi jossain sumun keskellä. Huoli vanhemmista, kanssaihmisistä sekä lapsista ja varsinkin heidän tulevaisuudestaan askarruttaa mieltä.

Valkoisten joutsenten kevätrientoihin on nyt pesiytynyt Musta Joutsen, asia jota ei pitänyt ollakaan.

Otetaan nyt järki käteen, toimitaan ohjeitten sekä tilanteen vaatimalla vakavuudella ja selätetään tämä virus.

Jari Väkiparta

Me 70–90-vuotiaat joudumme nyt olemaan karanteenissa, mutta valtiovalta ei ole huomioinut, mitä vaikeuksia se meille tuottaa. Meillä ei useammalla ole nettiä saati älypuhelinta, vain yksinkertainen Nokia. Tv sentään on, josta saa tietoa.

Jotkut kaupat ovat ilmoittaneet, että voi käydä aamulla klo 6–7. Se ei kuitenkaan kaikille onnistu, koska he käyttävät rollaattoria ja kauppamatka voi olla 1–3 km – onneksi ei ole sentään lunta– tai sairaudesta johtuvat aamutoimet estävät lähdön.

Jos tilaa tavaroita puhelimitse, niin useasti ei ole rahaa kotona, kun pankkiin ei voi mennä rahaa hakemaan ja kun käytössä ei ole pankkikorttia.

Linja-autojen aikatauluja on muutettu niin, että joutuisi pitkiä aikoja jossain muualla viettämään. Mihin pitäisi mennä, kun viikkosiivooja tulee?

Yksi ja moni muu