Myös maalämpö tarvitsee ydinvoimaa

Leena Niemi kertoi keskeisimmät ilmastoamme maapallolla uhkaavat asiat (LS 6.3.). Euroopassa ja Suomessakin, jopa ns. vihreäporukka leikkii ilmastoasioilla kuin pienet lapset.

Kuten Niemi kertoi, niin biokaasut on palavaa tavaraa, joka ei paranna ilmastoa, sähköautot täysin uusi asia ja pakkastemme armoilla, tuulivoimaa saadaan jos sattuu tuulemaan ja strombit tekevät varmaa tuhoaan näissä maisemat pilaavissa härveleissä.

Suo siellä ja vetelä täällä, tuumi eräskin kaveri, kun sikari suupielessä ilmastoa paranteli. Ilmasto pilaantuu ja oma terveyskin voi olla katkolla.

Tupakointi on aivan varmasti turhinta, jota ihmiset tekevät ilmaston pilaamiseksi. Myös punaisen lihan syömisestä puhuminen Suomessa on turhaa, koska meissä on suuri joukko ylipainoisia, emmekä ole edes Euroopan ylipainoisimpia. Jonkinlainen kohtuus syömisessäkin.

Ilmaston laadun pilaantuessa nykyvauhtia me kaikki olemme kohta kuin ketjupolttajia.

Niemi mainitsi maalämmön, joka energiatuotannossa on eräs parhaita, mutta sekin tarvitsee sähköä, jossa ydinvoima, kohtuullisen vesivoimatuotantomme ohella meidän olosuhteissamme on ylitse muiden.

”Ilmaston laadun pilaantuessa nykyvauhtia me kaikki olemme kohta kuin ketjupolttajia.”

Kalervo Körkkö