Naapurit kosiskelevat hoitajiamme

Suomalaiset sairaanhoitajat ovat arvostettuja osaajia myös ulkomailla. Vuosittain ulkomaille suuntaa noin 200 sairaanhoitajaa.

Suomeen muuttaa puolestaan vuosittain keskimäärin noin 140 sairaanhoitajaa.

Eniten suomalaisia sairaanhoitajia matkaa Ruotsiin, ja toiseksi eniten Norjaan. Sen lisäksi, että Ruotsi ja Norja ovat suomalaisille “tuttuja ja turvallisia” naapurimaita, maksetaan niissä huomattavasti parempaa palkkaa.

Norjassa sairaanhoitajan kokonaispalkka voi olla lähellä 5 000 euroa kuussa, Ruotsissa puolestaan 3 500–4 000 euroa kuussa.

Lisäksi esimerkiksi Norjan työoloja on kehuttu jopa vuolaasti. Ei siis ole yllättävää, että nämä naapurimme vetävät sairaanhoitajia puoleensa.

Innokkaimmin sairaanhoitajista muuttavat nuoret aikuiset, sillä 26–30-vuotiaiden osuus kaikista muuttaneista oli lähes 30 prosenttia. Paremman palkan lisäksi nuoria aikuisia motivoi lähtemään maailmalle mahdollisuudet edetä uralla ja kielitaidon parantaminen sekä uudet kokemukset.

Monet maat tekevät aktiivista rekrytointia Suomessa. Esimerkiksi Norja, joka kärsii Suomen lailla hoitajapulasta, rekrytoi usean yrityksen voimin hoitajia ulkomailta. Työtarjouksia lähetetään myös suoraan henkilöille, jotka ovat joskus olleet ulkomailla töissä. Norja on kosiskellut Suomesta takaisin työelämään myös eläkkeellä olevia hoitajia.

Samaan aikaan Suomi taistelee hoitajapulaa vastaan. Hoitajamitoituksen noston jälkeen sairaanhoitajien, lähihoitajien ja hoiva-avustajien tarve on kasvanut entisestään.

Hoitajapulan syvennyttyä terveydenhuollon kattavuus, hoitoon pääsy ja jäljelle jääneiden hoitajien jaksaminen ovat koetuksella.

Koronakriisi on syventänyt entisestään muutenkin vaikeaa tilannetta.

Kun jaksamisen rajat tulevat vastaan ja muutosta tilanteeseen on odotettu kohtuuttoman kauan, ei tilanne ole helposti parannettavissa.

Kun luottamus alan palkkauksen ja työolojen parantumiseen on mennyt, sitä on vaikea saada takaisin.