Natsit, katsokaa peiliin

Vuosi 2020 jää historiaan monelle kaikista synkimpänä, ja sitä se on myös Amerikan työväestölle. Uusi valittu presidentti ei edusta kansaa, vaan eliittiä. Jenkeissä käytettiin miljoonia dollareita, jotta vähemmistöt saatiin tuntemaan olonsa epätasa-arvoiseksi muiden suhteen. Se on ollut demokraattien vaaliohjelma jo vuosia.

Minulle “paha” eliitti on joukko yksilöitä, jotka käyttävät valtaa sekä politiikan että rahan avulla, hyötyäkseen muiden ihmisten kustannuksella törkeyden rajamailla saaden lisää valtaa ja rahaa. Tätä edustavat muun muassa nykypäivän ammattiyhdistysliike, muutamat korruptoituneet virkamiehet, jotkut suuryhtiöt sekä liian monet poliitikot. Suorastaan ällöttää ajatella, mitä kaikkea köyhien ihmisten rahoilla tehdään. Näillä ihmisillä ei ole solidaarisuudesta enään mitään käsitystä, ja he eivät koskaan lopeta. Valta on korruptoinut heidät.

Tästä päästään suoraan Capitol Hillille. Sarvipäinen shamaani tunkeutui mörrimöykky-ystävineen vallan ytimeen, ja piti sitä pilkkanaan. Miksikö? Juuri siitä syystä, että iso osa meistä on tuominnut ne jotka eivät ole tyytyväisiä yhteiskunnan menoon ja ovat joutuneet syystä tai toisesta kakkosluokan kansalaisen asemaan. Tässä on paljon yhtäläisyyksiä BLM-mellakoihin, jotka voidaan olevan poliittisen turhautumisen toisesta ääripäästä, vasemmistosta.

Nyt moni kirjoittaa pää hiessä tarinoita sosiaaliseen mediaan miten kaikki tämä on väärin ja nämä ihmiset tulee tuomita, käyttäen hetkeä suoranaisena demokratian irvikuvana. Onko kukaan teistä natseista lukenut historiaa, ja miten Saksassa kaikki tämä sai alkunsa? Ei yksi johtaja sitä tehnyt, vaan sorrettu ja turhautunut kansa.

Populistijohtajan on hankala saada kansaa innostumaan, jos agitaatiota ei harrasteta. Tässä mentiin liian pitkälle, mutta keitä ovat nämä ihmiset Capitol Hillillä? Ei siellä ollut pelkkiä maksettuja sekopäitä, vaan miehiä ja naisia, veteraaneja ja työtä tekeviä tavallisia amerikkalaisia. Ihmisten reaktioilla on nyt kauaskantoiset seuraukset. Koen että mielenosoittajilla on hätä: Jokin uhkaa heidän luottamustaan koko poliittiseen järjestelmään. Jos ruokimme tätä istuen norsunluutorneissa haukkuen kansaa tyhmäksi, saamme takuulla sitä mitä tilaamme. Näille ihmisille me olemme natseja.

Valta on kansan omaisuutta. Jokainen valtaa käyttävä taho on siellä vain niin kauan kun se sopii kansalle. Näyttää siltä, että Amerikassa alkaa mitta olemaan täysi.

Eerik Heijari

EMBA (kok.), Eurajoki