Nautitaan yhdessä finaalijännityksestä

Sinikeltainen kevät huipentuu Raumalla tänään alkaviin SM-finaaleihin. Jääkiekon suomenmestaruudesta kamppailevat Rauman Lukko ja Turun Palloseura. Joukkueet iskevät yhteen heti perään lauantaina, jälleen Äijänsuolla.

Finaalisarjaa pelataan rivakkaan tahtiin. Kultajuhlat voivat alkaa jo maanantaina, kun kolmas loppuottelu pelataan Turussa.

Mahdollinen neljäs finaali on Turussa tiistaina. Viimeistään mestari on selvillä helatorstaina. Viides ottelu pelattaisiin silloin Raumalla.

Harvinaista herkkua on tarjolla, sillä SM-loppuotteluita on pelattu Raumalla vain kerran tätä ennen.

Silloin elettiin kevättä 1988. Tuolloin Suomen ensimmäiset naispapit vihittiin ja Mauno Koivisto valittiin jatkamaan presidenttinä. Vaaleissa Koiviston haastoivat Harri Holkeri, Kalevi Kivistö, Paavo Väyrynen ja Jouko Kajanoja.

Lukon pelaajista Jari Torkki ja Jarmo Myllys ehtivät samalla kaudella ennen pudotuspelejä saavuttaa hopeamitalin myös olympialaisissa. Niissä Leijonat kohtasivat muun muassa Neuvostoliiton, Tsekkoslovakian ja Länsi-Saksan.

Lukon mestaruudesta, siitä toistaiseksi ainoasta, on niin pitkä aika, ettei suurimmalla osalla raumalaisjoukkueen kannattajista ole siitä omakohtaista kokemusta.

On varmasti tuhansittain raumalaiskiekkoilun ystäviä, joiden arvoasteikolla Lukon suomenmestaruus menisi heittämällä yli Leijonien maailmanmestaruuksista.

Erinomaisen kauden Lukko on joka tapauksessa pelannut. Kouluarvosanoin ysin Lukko on jo ansainnut. Kulta kirkastaisi sen täydeksi kympiksi.

”Kaikki edellytykset on mestaruuteen, mutta siihen tarvitaan aina ripaus tuuriakin”, muistutti MM-kultaa ykkösvahtina torjunut Petri Vehanen Raumalaisessa.

Nautitaan yhdessä finaalijännityksestä, ja toivotaan raumalaisittain parasta.

”Kannattajien arvoasteikolla Lukon suomenmestaruus menisi heittämällä yli Leijonien maailmanmestaruuksista.”