Nimimerkille ”Sirkushevonen”

Väärinkäsitysten välttämiseksi ilmoitan, että nimimerkki ”Sirkushevosen” kirjoittaja en ole suinkaan minä, enkä ole kutsunut torille ihmisiä 1.4. klo 10 jakaakseni ilmaiseksi sata akvarelliani, joita en ole jostain syystä kelpuuttanut näyttelyihini. Jokaisella taiteilijallahan on aina ollut sellaisia töitä ja minullakin niitä on, sillä tuotantoni on ollut todella laaja vuosikymmenten aikana.

Menin kuitenkin torille mainittuna aikana. Joukko ihmisiä tuli vilpittömän iloisesti naureskellen kyselemään, olinko tullut jakamaan töitäni aprillin merkeissä. Vastasin heille, etten ollut, eikä idea ollut minun, vaan jonkun minulle tuntemattoman henkilön.

Annoin kyselijöille numerolla varustetun käyntikortin, jolla he voivat tulla valitsemaan pääsiäisen jälkeen maksutta galleriastamme kehystämättömän akvarellin. Muutetaan siis aprillipila todeksi!

Ilman korttia jääneet älkööt olko kuitenkaan murheissaan ja pettyneitä, sillä heillekin annetaan sama etu tämän viikon. Maskipakko on voimassa tulijoille ja ajanvaraus numerostani, niin kuin rokotukseen mentäessä. Tämä on menettely ruuhkien välttämiseksi.

Reilun pelin sääntöihin kuuluu omalla nimellä kirjoittaminen, varsinkin jos toimii ikään kuin toisen henkilön nimissä. Olisi ihan hauska tietää, kuka ”Sirkushevonen” oikein on, sillä minusta tuntuu, että samalta kirjoittajalta on tullut aiemminkin minuun kohdistuvia tekstejä. Luulen tuntevani hänet. Läpinäkyvyys olisi valttia.

Lasse Kempas