Nostetaan Rauma ykköseksi!

Me raumalaiset olemme kokeneet kotikaupunkimme hyväksi ja monin tavoin mukavaksi paikaksi elää ja asua. Jos tämä on hieman syrjässä pääkaupungista ja sijaitsee Suomen läntisessä sivutaskussa, niin vahvuuksia on sitäkin enemmän.

Kaupunkimme on ihmisen kokoinen, mainio seutukaupunki, jossa saa elää laadukkaasti verrattuna vaikkapa Helsinkiin. Siellä asuminen maksaa tunnetusti maltaita.

Kaupunkimme on myös monipuolisesti vireä kulttuurikaupunki, missä normaaliaikoina saa kaikenlaista hengenravintoa jokaiselle makunsa mukaan. Liikuntapuolella Lukon menestyksen seuraaminen on tietysti tärkeää, muita urheilulajeja silti unohtamatta.

Kuntoliikuntaan raumalaisilla on myös hyvät mahdollisuudet. Terveellistä kävelyä on jokaisen mahdollista harrastaa vaikkapa Näköalatien hienoksi kunnostetulla rantareitillä. Sielu lepää merellisessä maisemassa.

” Onneksi merimetsot eivät onnistuneet torpedoimaan maailman suurimman sahan Raumalle tuloa ja sataman laajennusta. Koronakin on voitettu telakalla ja työt jatkuvat taas normaalisti.”

Ainakin minulle tuli yllätyksenä, että olemme aivan kärjen tuntumassa valtakunnallisessa kuntien ranking-listassa (LS 11.2.). Seinäjoki on ollut viisi vuotta listan kärjessä, mutta nyt Rauma on hengittämässä sen niskaan vain muutaman desimaalin piste-erolla.

Meillä on nyt kaikki edellytykset kiilautua tänä vuonna kärkeen, sillä täällä on parhaillaan vireillä monia suuria projekteja. Onneksi merimetsot eivät onnistuneet torpedoimaan maailman suurimman sahan Raumalle tuloa ja sataman laajennusta. Koronakin on voitettu telakalla ja työt jatkuvat taas normaalisti. Rakennettavia laivoja piisaa moniksi vuosiksi.

Kaikkea muutakin on vireillä ja myönteinen pöhinä on aistittavissa. Joitakin aikoja sitten kaupunkimme uudeksi johtajaksi valitulla Johanna Luukkosella ja aivan tuoreella kaupunkikehitysjohtajalla Satu Saarisella riittää mielenkiintoista tekemistä tuleviksi vuosiksi.

He molemmat toivovat toimintaan yhteisöllisyyttä ja ideoita myös kaupunkilaisilta. Kynnys asioiden esittämiseen on matala. Näin sen pitääkin olla. Yhteen hiileen puhaltamalla teemme Raumasta vieläkin paremman.

Hyvä se on jo nyt, mutta vielä parempaan, eli ykkösiksi pyritään.

Lasse Kempas